Utorak, 23. travnja 2024.

SVAKA ČAST Mario Carek danas je stigao na cilj, cijelu Via Adriaticu za Latice je prehodao za samo 37 dana

Akcija ‘Milijun koraka’ završila je danas posljednjim. Mario Carek stigao je na Prevlaku i kraj Via Adriatice, 1100 kilometara dugačke planinarske staze kojom je od rta Kamenjak u Istri preko Učke, Velebita, Dinare, Biokova i Pelješca stigao do krajnjeg juga Hrvatske.

Učinio je to za koprivničku Udrugu za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice”, odnosno za opremanje njihovog prostora u koprivničkom Kampusu. Paralelno s njegovim hodanjem, na milijunkoraka.org prikupljale su se donacije za novi dom “Latica”. Trenutno stanje je nešto više od 66 tisuća kuna.

Marija, inače Virovca, na Prevlaci su dočekali članovi Udruge “Latice”, planinari iz Koprivnice (HPD Bilo) i Križevaca (PD Kalnik) te pripadnici Stanice Koprivnica Hrvatske gorske službe spašavanja. Velik doček priprema mu se i u Virju, u ponedjeljak u 19 sati.

Važno je spomenuti da akcija ovime nije završila. I dalje možete dati svoj prilog, a sve upute potražite na milijunkoraka.org.

TO JE TOOOOO!

Danas u 16h, nakon rekordnih 37 dana Mario Carek je stigao na kraj Via Adriatice, na Prevlaku gdje su ga dočekali članovi Udruga Latice, HPD Bilo Koprivnica, PD Kalnik Križevci i pripadnici HGSS Stanica Koprivnica :)

Čestitajmo mu na ovom epskom pothvatu i nastavimo donirati sredstva u humanitarnoj akciji Milijun koraka 👣👣❤

Posted by Via Adriatica Trail on Thursday, August 1, 2019

 

zatvori