Srijeda, 27. ožujka 2024.

Mlada koprivnička rukometašica Lara Pavlović karijeru nastavlja na Siciliji: ‘Bilo je predobro da bi bilo istinito!’

Mlada krilna rukometašica Lara Pavlović koja je prošle godine iz Podravka Vegete otišla u Bjelovar svoju će sreću potražiti na Siciliji.

Točnije, bjelovarski će klub zamijeniti novoosnovanim talijanskim rukometnim klubom Handball Erice koji svoje sjedište ima u Trapaniju na Siciliji.

– Bavim se rukometom od svoje sedme godine. U Bjelovaru, kamo sam otišla iz Podravke, nisam imala obećanu minutažu i kvalitetne treninge. Zato sam na polusezoni odlučila otići u Zrinski kod trenera Mrđena kod kojega sam ranije trenirala i u Podravci. Kvaliteta treninga i njegovo ogromno rukometno znanje mi je puno pomoglo, zaista se potrudio oko mene na čemu sam mu beskrajno zahvalna – ispričala je Lara za Dravu.info.

– Još sam u prosincu prošle godine počela razmišljati o odlasku iz Hrvatske i nastavku svoje karijere u stranome klubu. Naša je liga ista već godinama, a kako sam dobar dio nje provela sjedeći, smatrala sam da trebam ići negdje gdje ću igrati punih 60 minuta i skupljati iskustvo. A pošto nemam navršene 23 godine, plaća se odšteta. Bila sam na par proba i svima je problem predstavljala ogromna cifra.

Onda joj se u travnju javio trener talijanskog kluba. Već je, kaže, sva očajna otvorila poruku dva tjedna kasnije. A onda preokret: Talijani su joj ponudili platiti odštetu i to uz odlične uvjete. – Bilo je predobro da bi bilo istinito!

Handball Erice klub je koji će igrati u Drugoj talijanskoj rukometnoj ligi, a za mladu Koprivničanku platili su i odštetu. Novoosnovani talijanski klub sportski je projekt koji ima zacrtane visoke ciljeve, a neki od njih su pružiti dobre igre kao i preći u viši rang natjecanja talijanske lige.

Naša Lara svoj će dom zamijeniti Sicilijom 1. rujna. Bit će smještena u stanu s divnim pogledom na more.

– Uz veliku podršku mojih, odlučila sam otići na sastanak sa trenerom gdje smo sve dogovorili i gdje sam potpisala predugovor. Za mene je ovo veliki pomak u mojoj karijeri za koju vjerujem da će biti uspješna – zaključila je Lara.

zatvori