Utorak, 23. travnja 2024.

KREĆE ŽUPANIJSKO NOGOMETNO LUDILO Na otvaranju sezone općinski derbi Mladosti i Panonije, Kunovčani dočekuju Osvit

Nešto više od dva i pol mjeseca nogometni su zaljubljenici čekali povratak nadmetanja županijskih nogometnih ligaša. Županijsko nogometno ludilo ovoga će vikenda otvoriti svoja vrata, a već nam prvo kolo donosi mnogo zanimljivih susreta.

Prvu utakmicu u novoj će sezoni odigrati Graničar iz Legrada i Drava iz Novigrada Podravskog. Obje ekipe doživjele su određene promjene u igračkom kadru te će biti zanimljivo vidjeti kako koja ekipa diše na početku prvenstva. Bit će to i jedini susret koji će se igrati ove subote, a počinje u 17:30.

Nedjeljno prijepodne rezervirano je za susret Bratstva i Osvita. Kunovčani su i ovoga ljeta bili aktivni što se tiče transfera, ali ništa manje ne zaostaju ni Đelekovčani koji su također bili prisiljeni dovesti nove igrače. Najveći hendikep Đelekovčana je prestanak aktivnog bavljenja nogometom Matije Lončara koji je u protekloj sezoni bio jedna od najvažnijih karika obrane Osvita. U prošloj sezoni nogometaši Osvita bili su bolji u oba sraza s Kunovčanima te će domaćin dati sve od sebe da u prvenstvo starta s pobjedom jer su, uz Borac, jedan od glavnih kandidata za naslov.

Borac iz Imbriovca ovoga je ljeta šokirao nogometnu javnost dovevši u svoje redove Bojana Vručinu, nekadašnjeg napadača Slaven Belupa, najavivši tako da ga ne zanima ništa manje od naslova prvaka. Osim Vručine, u Borac je stigao i Nikola Grabar te još nekoliko zanimljivih igrača. Jačinu ove ekipe prvi će na koži osjetiti nogometaši Viktorije iz Vojakovca, kojima je ždrijeb dodijelio najteže gostovanje odmah u prvome kolu.

Općinski derbi odigrat će dva donedavna drugoligaša, Mladost iz Sigeca i Panonija iz Peteranca. Upravo su ova dva kluba otvorila prošlogodišnje prvenstvo u Drugoj ŽNL, a bolji na otvaranju su bili igrači Mladosti. Bit će zanimljivo za popratiti kako će to završiti ovaj put.

Od preostalih susreta Mladost iz Molvi dočekuje Tomislav-Radnik iz Svetog Ivana Žabna, Prekodravac je domaćin Lipi dok Kalinovac ugošćuje Miklinovec.

Većina utakmica igra se u nedjelju s početkom u 17:30 sati.

Prva ŽNL – 1. kolo

Subota, 24. kolovoza
17:30
Legrad: Graničar – Drava NP
Nedjelja, 25. kolovoza
11:00
Kunovec: Bratstvo – Osvit
16:30
Ždala: Prekodravac – Lipa
17:30
Imbriovec: Borac – Viktorija
Kalinovac: Kalinovac – Miklinovec
Sigetec: Mladost – Panonija
Molve: Mladost – Tomislav-Radnik

zatvori