Četvrtak, 25. travnja 2024.

KREATIVNI NATJEČAJI Napišite kratku koprivničku krimi-priču ili pokažite svoje SF ljeto, čekaju vas nagrade

Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ Koprivnica podsjeća sve zainteresirane da još uvijek nije kasno sudjelovati u kreativnim natječajima koji traju do kraja ovog mjeseca.

Prvi kreativni natječaj zove se #SFantastičnoLjeto, a radi se o Instagram natječaju za mlade od 13 do 19 godina. Provodit će se na Instagram profilu @knjiznica_fran_galovic.

– Svi korisnici Instagrama u tim godinama trebaju objaviti fotografiju na kojoj se vidi da se opuštaju i uživaju u čitanju, s tim da naglasak mora biti na romanima fantastike i znanstvene fantastike. Uz kratki opis treba biti #SFantasticnoLjeto i fotografija koja skupi najviše “lajkova” dobit će nagradu, a organiziramo ga u suradnji s Hrvatskim čitateljskim društvom – Ogranak Koprivnica, i sva pravila natječaja mogu pročitati na našim web-stranicama i informirati se u našoj knjižnici ili preko našeg weba – rekao nam je Petar Lukačić, knjižničar Odjela za odrasle.

“Koprivnički krimić” drugi je kreativni natječaj za najbolju kratku kriminalističku priču čija bi radnja trebala biti smještena u Koprivnici te njezinim ulicama i kvartovima. Natječaj je namijenjen svima koji se vole kreativno izražavati riječima.

– Cilj je natječaja potaknuti literarno stvaralaštvo o Koprivnici te po motivima najboljih priča organizirati književne šetnje i doprinijeti novom vidu kulturnog turizma – objasnio je Lukačić.

Pravila su jednostavna: priče moraju biti pisane na hrvatskom standardnom jeziku, ne smiju biti prije objavljene (kao ni dijelovi priče), a mogu imati do 10 kartica teksta.

– Osnovni kriterij je da se priča odvija na ulicama grada Koprivnice. Ovisi o kreativnosti i zanimljivosti priče, žiri će zajedno glasovati za nagradu, tj. za one koje smatramo najboljima. Imamo sustav bodovanja, svaki član žirija će dati određeni broj bodova svakoj priči, pa ćemo s tom skupinom bodova vidjeti koja će priča biti nagrađena – zaključio je Lukačić.

Svoje radove možete poslati na adresu Knjižnice do 31.8. s oznakom “Natječaj za koprivnički krimić”, a pobjednici, koje čekaju zanimljive nagrade, bit će objavljeni sredinom rujna.

zatvori