Utorak, 23. travnja 2024.

HRVAČI POD VODOM Vodstvo ‘Podravke’ na team buildingu dvorane zamijenilo podvodnim svijetom

Kratku ljetnu pauzu od uobičajenih aktivnosti vezanih uz klub i hrvanje, vodstvo Hrvačkog kluba Podravka, odnosno predsjednik Kluba Darko Tetec, tajnik Vedran Blažeković i treneri Miroslav Mihalec, Saša Šprem i Luka Mihalec iskoristili su za četverodnevno druženje, ‘team building’.

Osim pomno isplaniranih natjecateljskih aktivnosti vezanih uz nastavak sezone, postignuti su dogovori i oko angažmana u drugim vrlo važnim projektima za klub. Slobodno vrijeme ipak poslužilo je za zabavu, odnosno za učenje novih vještina. Naime, kroz četiri dana boravka u Krapinskim toplicama i u Kostreni, Žurkovo kod Rijeke, gore spomenuto vodstvo kluba s uspjehom je završilo tečaj ronjenja po PSS (professional scuba school) asocijaciji.

Tečaj je držao instruktor ronjenja Bogdan Celinić, vlasnik ronilačkog centra “Zaron”, zajedno s Vedranom Blažekovićem, također instruktorom ronjenja. Dvodnevni boravak u Krapinskim toplicama iskorišten je za učenje teorije i učenje osnovnih vježbi u bazenu kao i pravilno plivanje perajama. Nastavak uspješno odrađenog prvog i uvodnog dijela tečaja, održao se u Žurkovu, točnije u ronilačkom centru Kostrena.

Neposredno ispred centra, u otvorenim vodama, na grebenu, litici koja seže i preko 40 metara, odrađena su dva urona u prvom te dva urona u drugom danu. Prvi dan boravka u Žurkovu i prvo ronjenje u otvorenim vodama za sve je bilo spektakularno jer većina njih shvatila je da je jednostavno zaroniti, a uživanje u slobodnom i neiskvarenom ambijentu da je pravi užitak. Sva ronjenja odrađena su prema standardima PSS asocijacije i to na način da se nije prelazila dubina od 18 metara. Pozicija za ronjenje bila je gotovo savršena za početak rekreativnog bavljenja ronjenjem jer nudi pregršt zanimljivosti, od lijepog “zida” do bujne i vrlo žive morske flore i faune.

Zaključak nakon odrađenog tečaja je da je ronjenje izvrstan način bijega od uobičajenog stresa uzrokovanog modernim načinom života, a doživjeti netaknutu prirodu i ambijent kroz slobodno kretanje u miru i tišini je fantastičan osjećaj.

“S napunjenim baterijama krećemo u nove hrvačke avanture!”, poručuju iz Hrvačkog kluba Podravka.

Tekst i foto: Hrvački klub Podravka

zatvori