Četvrtak, 18. travnja 2024.

Gradonačelnik Jakšić primio uspješnu redateljicu i producenticu Karlu Lulić

Povodom njenog nedavnog uspjeha na filmskom festivalu u New Yorku, gradonačelnik Mišel Jakšić danas je primio koprivničku redateljicu i producenticu Karlu Lulić.

Podsjetimo, Karlin film “U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga” na Chain NYC Film Festivalu proglašen je najboljim međunarodnim kratkometražnim filmom. Karla ga je režirala i producirala, koproducenti su joj bili Ivan Maloča i Gary Delephine, a film je nastao u produkciji Dobrog filma iz Koprivnice te koprodukciji Interfilma iz Hrvatske i Whistle Productionsa iz Francuske.

– Lijepa je stvar da vas imamo i da na ovaj način putem filma širite glas o Koprivnici u inozemstvu, ovoga puta u New Yorku. Zaista je fascinantno na koji ste način uspjeli doći do ovog uspjeha. Upornost, strpljenje i vjera u ono što radite, recept je za uspjeh, a ujedno i poruka ostalima da se može. Veselim se što ćete nam svojim znanjem, iskustvom i kreativnošću pomoći u razvoju našeg grada kroz Kulturno vijeće u kojem ste pristali sudjelovati. Hvala vam još jednom na ovom iznimnom uspjehu od strane svih naših sugrađana – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Foto: Grad Koprivnica

– Velika mi je bila čast sudjelovati i predstavljati Koprivnicu i našu zemlju na ovakvom značajnom filmskom događaju. Za mene i moje suradnike ovo će biti itekako snažan vjetar u leđa za rad na novim projektima i usvajanju novih znanja. Isto tako veseli me da ću svojim iskustvom pomoći u radu Kulturnog vijeća grada Koprivnice te zahvaljujem na podršci koji ste mi do sada pružili – istakla je Karla Lulić.

U razgovoru s gradonačelnikom Jakšićem, njegovom zamjenicom Melitom Samoborec i pročelnikom Darijom Jembrekom, prepričala je dojmove nakon osvajanja prestižne nagrade u New Yorku, spomenula projekte na kojima trenutno radi s redateljima diljem Europe te otkrila kako piše novi scenarij za film za kojeg očekuje da će pobuditi veliko zanimanje kod publike.

Podsjetimo, “U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga” je priča o svećeniku Petru, predanom svome pozivu u selu kršćanskih fanatika. Jedne nedjelje nakon mise Petar poželi sladoled. Međutim, tome se protive slastičar i stanovnici sela, koji žele očuvati krepost svoga svećenika. On će pak učiniti sve za taj jednostavan užitak.

(Grad Koprivnica)

zatvori