Četvrtak, 25. travnja 2024.

Gradonačelnik Jakšić obišao Inkubator kreativnih industrija koji broji sitno do otvorenja

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić obišao je danas Inkubator kreativnih industrija u koprivničkom Kampusu, projekt vrijedan 13,5 milijuna kuna i financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Radovi na zgradi završeni su u dogovorenom vremenskom roku, a uskoro slijedi i tehnički pregled. U tijeku je unutarnje uređenje zgrade, nakon čega slijedi postavljanje uredskog namještaja i informatičke opreme.

Inkubator kreativnih industrija ima 1440 kvadrata i 30 uredskih prostorija s coworking prostorom te prostorom za evente i edukacije. U njega će se smjestiti 40 koprivničkih poduzetnika koji djeluju u području kreativnih i IT industrija. Prostori se daju u petogodišnji zakup po subvencioniranoj zakupnini od 7,5 do 30 kuna po metru kvadratnom, ovisno o starosti poduzeća. Troškovi režija nisu uračunati u zakupninu i zaračunavat će se dodatno.

U obilasku Inkubatora gradonačelniku Jakšiću pridružili su se i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić, pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek i voditeljica Odjela općih i zajedničkih poslova te poslova Inkubatora Aldijana Matić Horvat.

(Grad Koprivnica)

zatvori