Petak, 19. travnja 2024.

Frooom! – zagrijavanje za školsku godinu u školi filma

Već četvrtu godinu zaredom multimedijalna organizacija ‘Bacači sjenki’ u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Koprivnica organizira filmske radionice, svima već dobro znani FROOOM!

Radi se o cjelodnevnim i cjelotjednim radionicama koje započinju 2. rujna i traju do 6. rujna. Radionice se održavaju od 9 do 15 sati, uz mogućnost dolaska u 8 te odlaska do 16 sati. Radionice će se održavati u zgradi Veleučilišta na Trgu bana Jelačića 6 (ulaz iz Svilarske).

Ove interdisciplinarne,inovativne radionice obuhvaćaju osnovne dramske i narativne vježbe te uvod u tehničke vježbe u korelaciji s predviđenim filmskim programom, koji se sastoji od više tematski odabranih filmskih sadržaja. Uz zajednički objed uključen u cijenu radionice i razgovor o filmu povezujemo se timski i kreativno za zahtjevne tehničke i dramsko-izvedbene vježbe.

Voditelji radionica mahom su mladi profesionalci koji dolaze iz kreativnih industrija, ali i s pedagoškim znanjem i vještinama.

Majstor stop animacije i voditelj majstorskog Froooma je autor Božidar Trkulja, redatelj i scenarist čija su dva lutkarska animirana filma uspješno obišla svijet. To su “Priča s početka vremena” (2012.) i “Posljednji izazov” (2017.). Posljednji je nastao u novoobnovljenom lutkarskom studiju Zagreb filma. Brojne tajne stop animacije, filmskog pripovijedanja i režije uz mnogo tehničkih detalja Božidar Trkulja će zajedno s asistenticom Sunčanom Brkulj otkriti starim polaznicima.

Početnu grupu vodi student režije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti Karlo Vorih koji već tri sezone uspješno prenosi svoje znanje polaznicima radionica. Film “Dvoboj” nastao na jednoj njegovoj radionici u Zagrebu jedan je od četiri Frooomova filma koji su ove godine uvršteni u program 57. Revije filmskog stvaralaštva djece koja će se ove godine u organizaciji HFS-a održati u Sisku. Frooom film “Ja sam Đuro” u konkurenciji je ovogodišnjeg Four River Film Festivala. Osim na domaćim, Frooomovi filmovi sudjeluju i na svjetskim festivalima. Samo ove godine već su prikazani u Indiji, Španjolskoj, SAD-u, Indiji i Italiji.

Do dva mjesta u svakoj grupi namijenjena su polaznicima koji pošalju svoj (po vlastitoj procjeni dovršeni) rad u bilo kojoj medijskoj formi na mail [email protected]. Radionicu kao nagradu osvajaju oni čiji rad odaberu voditelji radionice. Na sudjelovanje su pozvana djeca do 15 godina, naravno uz dozvolu roditelja/staratelja.

Više informacija o radionicama i mogućnostima upisa nalazi se na stranicama POU Koprivnica www.pou-kop.hr.

Izvođenje radionice sufinanciraju Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija.

zatvori