Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Službeno je otvoren 14. Renesansni festival, popratile su ga vile, plemići, gubavci i obrtnici

Stara jezgra grada Koprivnice danas je ponovno, po četrnaesti put, vraćena u daleku prošlost. Cijeloj je manifestaciji tema tortura, a samo otvorenje imalo je humanitarni predznak.

Renesansni festival su na Gradskim bedemima otvorili gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i ministar turizma Gari Capelli danas u 19 sati.

Vilinski svijet Društva naša djeca i skupina Prsteki dječjeg vrtića Tratinčica predstavili su dječje renesansne igre i plesove, čime su očarali prisutne.

Novopridošle rukometašice Podravka Vegete tradicionalno su održale modnu reviju, no ovog puta s humanitarnim karakterom. Revijom su prošetale sa štićenicima udruge Latice, za koju se skupljaju donacije prodajom čarobnih štapića.

Domaći obrtnici postavili su srednjovjekovni sajam, a djelatnici Muzeja grada Koprivnice talili su željeznu rudaču u glinenim pećima.

Renesansni festival ove će godine trajati do 25. kolovoza. Središnji dan manifestacije bit će subota kada će, po običaju, kraljevska povorka krenuti sa Zrinskog trga na bedeme, a u večernjim satima održat će se vatreni napad na grad.

Ulaz na bedeme u petak će se naplaćivati 5 kuna, u subotu 15, a u nedjelju 10 kuna.

Ukoliko ste propustili otvorenje, bacite oko na bogatu fotogaleriju.

 

 

zatvori