Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Brojni posjetitelji na Rokovu u Kozarevcu

Proslava Rokova u Kozarevcu ove je nedjelje privukla brojne posjetitelje sa svih strana.

Program je započeo u 11 sati svetom misom u župnoj crkvi sv. Franje Ksaverskog u Kozarevcu. Popodne su se sva događanja preselila na nogometno igralište ŠNK “Bušpan” Kozarevac. U 15 sati održana je pokazna vatrogasna vježba u organizaciji DVD-a Kozarevac. Od 15:30 na rasporedu je bio malonogometni dječji turnir između ekipa “Mladosti” iz Kloštra Podravskog, Budančevice, Prugovca te domaćina “Bušpana”. Prvo mjesto osvojila je momčad “Mladosti” iz Kloštra Podravskog, drugo NK Prugovac, treće domaćin Bušpan te četvrto ekipa Budančevice. Sve momčadi dobile su prigodne nagrade, sendviče i sokove.

Od 16 sati krenulo je natjecanje u kuhanju graha – 2. Kozarevečka grahijada. Ove godine natjecale su se 24 ekipe, a osim domaćih ekipa na natjecanje su se prijavile ekipe iz Vrbovca, Starih Jankovaca, Koprivnice i Virovitice. Kuhalo se do 19 sati kada su ekipe nosile svoje uzorke na ocjenjivanje stručnom žiriju. Nakon kušanja svih uzoraka, stručni žiri odlučio je da je najbolji grah skuhala ekipa “Vinskih mušica”. Drugo mjesto pripalo je ekipi Općina Kalinovac/LU Zeko Kalinovac, a treće Mjesnom odboru iz Grabrovnice. Priznanja svim ekipama dodijelila je pomoćnica direktora Turističke zajednica Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev uz pomoć cjelodnevnog animatora Vida Baloga.

Manifestaciju je posjetio i predsjednik TZ područja “Dravski peski” Danijel Zvonar. Svi posjetitelji mogli su besplatno degustirati grah koji se pripremio. Odigrala se i prijateljska nogometna utakmica između seniora domaćina Bušpana te gostiju iz Prugovca u kojoj su uspješniji bili gosti. Za najmlađe posjetitelje bilo je puno zabavnog sadržaja koji ih je oduševio. Nakon cjelodnevnog programa uslijedila je zabava uz Kameleon band koja je potrajala dugo u noć.

– Posebno zahvaljujemo Podravki d.d. iz Koprivnice na posudbi suncobrana – istaknuli su iz Turističke zajednice područja Dravski peski, te dodali: – Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovoj manifestaciji te se vidimo sljedeće godine sa još bogatijom ponudom i programom!

Veliku galeriju fotografija pogledajte na ovoj poveznici.

(TZ Dravski peski)

zatvori