Četvrtak, 18. travnja 2024.

Film mlade koprivničke producentice Karle Lulić proglašen najboljim na američkom filmskom festivalu

Igrani film koprivničke produkcije ‘U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga’ proglašen je najboljim međunarodnim kratkometražnim filmom na 7. izdanju Chain NYC film festivala u New Yorku.

“U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga” duhovita je priča o svećeniku Petru, predanom svome pozivu u selu kršćanskih fanatika. Jedne nedjelje, nakon mise, Petar poželi sladoled, no tome se usprotive slastičar i stanovnici sela, koji žele očuvati krepost svoga svećenika. On će pak učiniti sve za taj jednostavan užitak.

Glavnu ulogu tumači Goran Navojec, uz Helenu Minić Matanić, Igora Gala i Vedrana Živolića, a pojavljuju se i Prlja i Mrle iz riječke grupe Let 3.

Film je režirala i producirala Karla Lulić, dok su koproducenti Ivan Maloča i Gary Delépine.

Inače, Chain NYC film festival održan je od 9. do 18. kolovoza na Manhattanu, nedaleko od Times Squarea. Festival prikazuje najbolja nedavna ostvarenja u nezavisnom filmu, s naglaskom na osobne priče i originalne ideje. Jedan od ciljeva festivala je stvoriti dijalog između filmaša i njihove publike, što im i uspijeva, s obzirom na to da bilježe sve veći uspjeh kod publike kroz godine.

Film je nastao u produkciji Dobrog filma iz Koprivnice, u koprodukciji Interfilma iz Hrvatske i Whistle productions iz Francuske. Prodajni zastupnik je Mailuki films iz Španjolske.

Preuzeto s koprivnica.hr
Preuzeto s koprivnica.hr
Preuzeto s koprivnica.hr
Preuzeto s koprivnica.hr
zatvori