Četvrtak, 25. travnja 2024.

Dario Čanađija i Karlo Plantak više nisu igrači Slaven Belupa, odlazi i Martinaga

Dario Čanađija i Karlo Plantak više nisu igrači Slaven Belupa, objavljeno je maloprije na internetskim stranicama kluba.

Čanađiji je ovo bio drugi boravak u Slaven Belupu. Odigrao je 14 utakmica i postigao jedan pogodak te zaradio četiri žuta kartona. U aktualnoj je sezoni odigrao tri utakmice. Sveukupno, za Slaven je odigrao 88 utakmica i postigao osam pogodaka.

– Slaven Belupo i Dario Čanađija sporazumno su raskinuli ugovor. U prijateljskom ozračju obje strane su zaključile da je u ovom trenutku to najbolja odluka. Dariju želimo puno sreće u nastavku karijere – rekao nam je glasnogovornik Slaven Belupa Luka Šarlija.

Čanađija je, inače, nedavno iz prve momčadi prebačen u drugu. Službenog obrazloženja iz kluba nije bilo, jedino je pomoćni trener Purić na konferenciji za medije prije utakmice s Istrom rekao kako će Čanađiju trener Sertić “sigurno vratiti u prvu momčad ako pokaže da je i dalje motiviran za rad kao što je bio na proljeće”.

Plantak je za Slaven odigrao 13 utakmica, postigao jedan pogodak – prošle sezone u zadnjem kolu za 1:1 protiv Rijeke – i dobio tri žuta kartona.

A sreću će u drugom klubu potražiti i mladi Koprivničanac Marko Martinaga. Nakon 15-ak godina u Slavenu, ovaj lijevi bočni igrač odlazi iz Koprivnice, možda u norvešku Drugu ligu.

U kontekstu dolazaka spominje se ime Emira Sahitija, krilnog napadača Hajduka.

zatvori