Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Općina Koprivnički Bregi svečanom sjednicom proslavila svoj dan, Hudić: Investicije su bile i brojnije od očekivanja

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je Dan Općine Koprivnički Bregi.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Darko Sobota, a općinski načelnik Mario Hudić osvrnuo se na brojne ostvarene projekte u proteklih godinu dana, istaknuvši da je ovo deseta godina njegovog rada kao načelnika:

– U proteklih godinu dana količina investicija bila je veća od mojih očekivanja. To je posljedica jedne vizije koju smo moji suradnici i ja započeli prije 10 godina. To je prije svega ulaganje u mlade, ulaganje u obrazovanje, jednaki komunalni uvjeti za sve naše mještane, briga za svakog mještanina kroz socijalne programe – rekao je Hudić.

Hudić je podsjetio na neke od završenih projekata, među kojima su izgradnja pješačke staze na ulazu u Koprivničke Brege iz smjera Miklinovca i završena dogradnja vrtića. Oba projekta su pojedinačne vrijednosti od 600 tisuća kuna.

Napomenuo je kako su u općini izgradili gotovo cjelokupnu komunalnu infrastrukturu. Razlog za to su mladi zbog kojih u općini i rade na svim tim projektima.

Što se tiče planova za sljedeće razdoblje, Hudić je istaknuo izgradnju kanalizacijske mreže u naselju Jeduševac, za što bi radovi trebali krenuti već ove godine. Izgradnja pješačkog mosta na ulazu u Koprivničke Brege iz strane Miklinovca također je u planu.

– Ukupna je vrijednost projekta 800 tisuća kuna od kojih je 250 tisuća sufinancirano. Izgradnjom ovog pješačkog mosta, izgradit ćemo kompletnu pješačku stazu u Koprivničkim Bregima uz dionicu županijske ceste od ulaza pa sve do Kolodvorske ulice. Izgradit ćemo i parkiralište kod groblja u Glogovcu – kazao je.

– Dugoočekivani projekt izgradnje pješačko-biciklističke staze uz Podravsku magistralu od Štaglinca do Borovljana u završnoj je fazi. Ovo je projekt vrijedan 2,2 milijuna kuna, a realizirat će se u suradnji s Hrvatskim cestama – naglasio je.

Rekao je da će se nastaviti ulagati u udruge i klubove na području općine i zaključno je zahvalio svim mještanima i ostalima koji su pomogli realizirati sve projekte.

Na kraju svečanosti vlč. Košćak dobio je sliku barokne crkve s anđelima, čiji je autor Željko Prstec, od načelnika Hudića kao dar za 35 godina službovanja i odlazak u mirovinu.

Za kulturni program bio je zadužen KUD Rudar iz Glogovca, a slavlje Dana Općine nastavlja se ovog petka i subote kada su na rasporedu koncerti Lidije Bačić i Mate Bulića.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović, zamjenik župana Ratimir Ljubić, potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, saborski zastupnik Damir Felak, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Melita Samoborec i, među ostalima, ravnateljica Osnovne škole Koprivnički Bregi Karolina Vidović.

zatvori