Četvrtak, 25. travnja 2024.

Članice Udruge osoba s invaliditetom ‘Bolje sutra’ sudjelovale na trećoj Konferenciji o pripovijedanju ‘Mitovi, bajke, legende’

Volonterke Udruge osoba s invaliditetom ‘Bolje sutra’ grada Koprivnice, učiteljice Branka Stančin Levanček i Renata Glavica sudjelovale su na 3. Konferenciji o pripovijedanju ‘Mitovi, bajke, legende’.

Konferencija je održana 22. i 23. kolovoza u hotelu Varaždin u organizaciji udruge “Kreativni studio Logos” iz Varaždina te je po treći put okupila pedesetak istinskih zaljubljenika, što profesionalnih što tek pripovjedača entuzijasta.

Tijekom dvodnevne edukacije polaznici su međusobno razmjenjivali iskustva, puno puta uranjali u svijet pripovijedanja bajki, mitova i legendi koje su im prenosile profesionalne pripovjedačice, upijali i osjećali i terapijsku moć priče i pripovijedanja.

Renata Glavica je bila i aktivna sudionica izlaganja na Znanstveno- stručnom Okruglom stolu “Važnost pripovijedanja i igre u suvremenom odgoju i obrazovanju” na kojem je prezentirala mogućnost primjene pripovijedanja i igre u suvremenim odgojno-obrazovnim izazovima.

Spomenimo još kako su volonterke Branka i Renata u Udruzi uključene u provedbu aktivnosti izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja koje Udruga provodi, a većinu aktivnosti Udruzi sufinancira MZO i Grad Koprivnica.

Konferencija je održana u sklopu aktivnosti Izvaninstitucionalni odgoj i obrazovanje “Tolerancija za različito” kojoj je nositelj Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice.

zatvori