Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Pri kraju su radovi na povezivanju Starigrada i Reke suvremenom prometnicom s biciklističkim trakama

Pri kraju su radovi na rekonstrukciji spojne ceste između Reke i Starigrada. Trenutno se grade pješačke staze na Mažuranićevom trgu u Reki, uređuje se kanal prema potoku u Starigradu i obavljaju se ostali završni radovi.

Sve bi to trebalo biti gotovo tijekom rujna. Radove je danas obišao i gradonačelnik Mišel Jakšić u pratnji predsjednika Gradskog vijeća Ivana Pala, pročelnika Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislava Golubića i pročelnika Službe ureda gradonačelnika Daria Jembreka.

Podsjetimo, između Reke i Starigrada, na mjestu nekadašnjeg makadamskog puta, osvanut će u potpunosti rekonstruirana prometnica duljine nešto veće od 2800 metara te široka pet i pol. Izvan naselja uz kolnik će s obje strane biti metar i pol široke biciklističke trake, a unutar naselja dva i pol metra široka pješačka staza.

Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za ruralni razvoj s maksimalnim iznosom javne potpore od 7.506.800 kuna. Investitor je Grad Koprivnica, a izvođač radova Zajednica ponuditelja PZC-a Varaždin i koprivničkog Kominga.

(Grad Koprivnica)

zatvori