Subota, 20. travnja 2024.

Za ovogodišnju književnu nagradu “Fran Galović” konkurira 45 pisaca, među njima četvero iz Podravine

Za ovogodišnju književnu nagradu Frana Galovića konkurira 45 naslova.

Među konkurentima su i neke od književnih uspješnica, kao što su Proslava Damira Karakaša, Divlje guske Julijane Adamović i Otac od bronce Gorana Tribusona, izvjestili su iz Organizacijskog odbora ovogodišnje Galovićeve jeseni.

Kao i svake godine, uz afirmirane pisce u konkurenciji su i manje poznati autori, a ponovno za nagradu ravnopravno konkuriraju i knjige pisane kajkavštinom i čakavštinom.

Spomenimo i da za ovogodišnju Galovićevu nagradu konkurira i četvero podravskih pisaca. To su Zdenka Čavić s knjigom Cipele od senja; Branka Erdelji-Štivić s romanom Starenje za početnike; Ana Jakopanec i njena knjiga Kad runolist procvate te Ivan Picer sa Zavičajnim stazama.

Dobitnik Nagrade “Fran Galović” 2019. bit će proglašen na zatvaranju 26. Galovićeve jeseni krajem listopada u Koprivnici.

Uz prosudbeno povjerenstvo za dodjelu nagrade, koje ove godine čine Julijana Matanović, Mario Kolar (predsjednik) i Matija Ivačić, o dobitniku će ponovno moći glasovati i čitatelji u knjižnicama u širem Galovićevu zavičaju, dakle u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Virju i Ludbregu te knjižnici Sveučilišta Sjever u Koprivnici.

Organizator nagrade i festivala, koji se organiziraju u čast prerano preminulog književnika hrvatske moderne Frana Galovića (1887. – 1914.), rođenog u Peterancu kod Koprivnice, je Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika, a glavni podupiratelji su Grad Koprivnica i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

zatvori