Izvor: rk-podravka.hr
Vlatka Mihoci naslijedit će Božicu Palčić, dugogodišnju uspješnu direktoricu RK Podravka s.d.d., odlučeno je jednoglasno na sjednici Nadzornog odbora RK Podravka s.d.d. održanoj u ponedjeljak, 15. srpnja 2019. godine.

Božica Palčić nakon isteka mandata kreće u nove poslovne izazove.

– Rukomet je moj život, a najljepše rukometne priče doživjela sam sa svojom Podravkom kao igračica, ali i na odgovornoj i izazovnoj funkciji direktorice Kluba. Drago mi je da sam svojim radom doprinijela da RK Podravka bude financijski stabilan i sportski uspješan klub i da se ponovno vrati u velikom stilu na europsku rukometnu scenu, što je naš veliki prošlogodišnji uspjeh. Vjerujem kako će moja bivša suigračica Vlatka Mihoci svojim idejama i znanjem nastaviti Podravkin uspješan sportski i poslovni put – rekla je Božica Palčić.

Vlatka Mihoci svojim igračkim i poslovnim iskustvom zasigurno će doprinijeti ostvarenju ambicioznih sportskih i poslovnih ciljeva Rukometnog kluba Podravka.

– Zahvaljujem Nadzornom odboru RK Podravka na povjerenju i prilici da vodim svoj klub s kojim sam ostvarila velike rukometne rezultate. Moj je zadatak i želja nastaviti uspješan rad moje prethodnice te svojim programom doprinijeti daljnjem razvoju RK Podravka i novim rezultatskim uspjesima u europskim rukometnim natjecanjima – izjavila je Vlatka Mihoci, nova direktorica RK Podravka s.d.d.

Vlatka Mihoci stručna je specijalistica kineziologije i sportska trenerica rukometa koja se u obrazovnom procesu akademske godine 2004./2005. okitila i prestižnom Dekanovom nagradom. Svoje menadžerske i poslovne reference potvrđuje u sektoru Nabave u Podravki d.d., u kojoj radi već 16 godina.

S Podravkom je devet puta osvajala Prvenstvo i Kup RH. U Ligi prvakinja igrala je finale 1995., a samo godinu kasnije i osvaja to elitno natjecanje te je baš njezin pogodak bio posljednji u toj povijesnoj utakmici. Osim naslova Lige prvakinja, 1996. godine s ekipom osvaja i Super kup.

U reprezentativnoj karijeri zabilježila je 105 nastupa za Hrvatsku i kao redovita članica nastupala na Svjetskim i Europskim rukometnim prvenstvima te Mediteranskim igrama gdje se posebno ističe srebro iz Barija 1997. Nakon završetka rukometne karijere od 2003.-2005. te od 2006.-2009. radila je kao trenerica u Omladinskom pogonu RK Podravke i to sa svim mlađim dobnim kategorija uključujući i 2. ekipu.

Od individualnih i pojedinačnih priznanja nizala je izbore za najbolju sportašicu Grada i Županije, ali i najbolju rukometašicu Hrvatske po izboru rukometnih trenera u sezoni 1999./2000. U njenom životopisu ističe se i Red Danice Hrvatske s likom Franje Bučara -odlikovanje Predsjednika RH za izuzetna postignuća u sportu, no ništa manje važno nije ni priznanje navijača RK Podravke “Podravski ponos’” za neizbrisiv trag koji je ostavila u povijesti koprivničkog rukometa.

Dužnost nove direktorice RK Podravke s.d.d. preuzet će 18. srpnja 2019., a svoju bogatu igračku povijest imat će priliku nadograditi kroz upravljačku funkciju.