Utorak, 16. travnja 2024.

Vikend obilježilo sedam prometnih nesreća, 18-godišnjakinja zatečena pijana za volanom

Sedam prometnih nesreća dogodilo se tijekom petka i vikenda na cestama i ulicama Podravine i Prigorja. Sreća u nesrećama je malen broj stradalih – dvije osobe lakše su ozlijeđene.

Četiri od sedam nesreća, među kojima i obje s ozlijeđenim osobama, prouzročili su vozači pod utjecajem alkohola. Jedan od njih bio je uz to i mladi vozač. Radilo se o 23-godišnjaku koji je u ranim jutarnjim satima nedjelje sletio s ceste u polje nedaleko od Čepelovca. Pritom je 19-godišnja putnica u automobilu lakše ozlijeđena, a vozač je “napuhao” 1,53 promila alkohola.

U dvije prometne nesreće sudjelovali su vozači bicikala. Izdvojimo 38-godišnjakinju koja je u subotu navečer u Novom Virju pala s bicikla pod utjecajem alkohola od 1,73 promila. Lakše je ozlijeđena i slijedi joj prekršajni postupak.

Policija je tijekom vikenda sankcionirala ukupno 179 prometnih prekršaja, od kojih se 28 odnosilo na alkohol, a 56 na brzinu. Osim toga bilo je i 25 nekorištenja sigurnosnog pojasa te četiri nepropisna korištenja mobitela, a zabilježen je i prekršaj odbijanja ispitivanja prisutnosti droga u organizmu.

Rekorder što se tiče alkohola uhvaćen je u sitnim noćnim satima subote u Peterancu. Bio je to 37-godišnji biciklist koji je “napuhao” 2,60 promila.

Brzinski rekorder uhvaćen je Novigradu Podravskom u nedjelju oko podneva. Upravljao je osobnim automobilom brzinom od 116 kilometara na sat, usprkos ograničenju na 60.

Tijekom vikenda uhvaćeno je i četvero alkoholiziranih mladih vozača, među kojima se istaknula 18-godišnjakinja koja je u nedjelju u zoru u Đurđevcu vozila osobni automobil s 1,64 promila.

zatvori