Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Verčević i Belušić predstavljat će Hrvatsku i Hrvački klub Podravka na Olimpijskom festivalu europske mladeži

Filip Verčević kao natjecatelj te Alen Belušić kao sudac predstavljat će Hrvatsku i Hrvački klub “Podravka” na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF).

Hrvač Podravke i kadetski reprezentativac Hrvatske Filip Verčević od 7. do 13. srpnja nalazio se u Poljskoj, mjestu Raciborz, gdje je s ostalim članovima kadetske reprezentacije Hrvatske i pod vodstvom trenera Gorana Plavca i Eugena Jakovljevića odradio petodnevne specifično tehničko-taktičke pripreme uoči skorašnjeg nastupa na Olimpijskom festivalu europske mladeži.

Podsjetimo, zimska inačica Olimpijskog festivala europske mladeži održana je u Sarajevu u veljači ove godine, a u periodu od 21. do 27. srpnja ljetno izdanje istog natjecanja namijenjenog kadetskom sportskom uzrastu održat će se u glavnom gradu Azerbajdžana u Bakuu.

U programu je deset sportova: atletika, biciklizam, gimnastika, hrvanje (prvi put na EYOF-u), judo, košarka, plivanje, odbojka, rukomet i tenis. Sudjelovat će oko 3600 sportaša i službenih osoba iz pedeset država, a njima će na usluzi biti i oko 2500 volontera.

Hrvatsko sportsko izaslanstvo broji 84 člana, a u toj brojci je 43 sportaša i 11 sportašica koji će predstavljati Lijepu našu na devet borilišta. Osim Filipa Verčevića koji će predstavljati Hrvatsku i Hrvački klub “Podravka” u hrvanju u kategoriji do 60 kilograma grčko-rimskog načina, kao službena osoba, odnosno kao sudac na igrama dijelit će pravdu i koprivnički hrvački sudac Alen Belušić.

Prema dostupnim informacijama Alen Belušić put Azerbajdžana kreće u petak, dok će Filip iz Zagreba prema Bakuu krenuti u subotu ujutro.

Hrvački dio natjecanja kreće 20. srpnja te će Alen Belušić odsuditi cijeli turnir, odnosno dijelit će pravdu kadetkinjama u slobodnom načinu te kadetima u slobodnom i grčko-rimskom načinu hrvanja.

Shodno službenom programu vidljivom na službenim internetskim stranicama EYOF Baku 2019., Filip će s obvezama krenuti 22. srpnja i to prvo s medicinskom kontrolom i vaganjem, a potom i eliminacijskim borbama.

zatvori