Petak, 19. travnja 2024.

U Županijskoj upravi potpisan sporazum o uspostavi Zajedničke jedinice za unutarnju reviziju u sustavu zdravstva Koprivničko-križevačke županije

Sporazum o uspostavi Zajedničke jedinice za unutarnju reviziju u sustavu zdravstva Koprivničko-križevačke županije potpisan je danas na radnom sastanku u Županijskoj upravi zamjenika župana Ratimira Ljubića i resornih županijskih pročelnika s ravnateljima zdravstvenih ustanova Podravine i Prigorja.

Sudionici sastanka složili su se kako će Zajednička jedinica biti smještena u sklopu Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” u Koprivnici, a osim za Opću bolnicu, poslove unutarnje revizije će obavljati i za Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Ljekarne Koprivnica te Ljekarnu Križevci.

Na sastanku je naglašeno kako će se poslovi unutarnje revizije obavljati u skladu sa strateškim i godišnjim planom unutarnje revizije, donesenim od strane župana, a izrađenim na temelju procjene rizika i usuglašenim sa čelnicima sporazumnih strana i Službom za unutarnju reviziju Koprivničko-križevačke županije. Isto tako, dogovoreno je da će se troškovi koji se odnose na revizore zaposlene u Zajedničkoj jedinici, osigurati iz sredstava ustanova potpisnica Sporazuma na način da se utvrđeni mjesečni trošak Zajedničke jedinice podmiruje u razmjernim dijelovima.

Odluka o osnivanju Zajedničke jedinice za unutarnju reviziju donesena je nakon rezultata analize koja je provedena sukladno kriterijima Pravilnika o unutarnjoj reviziji u javnom sektoru i Zakona o sustavu unutarnjih kontrola u javnom sektoru te uz suglasnost Ministarstva financija.

Sporazum je sklopljen na neodređeno vrijeme, a primjena će početi od 1. rujna ove godine.

(Koprivničko-križevačka županija)

Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
zatvori