Četvrtak, 25. travnja 2024.

U Reki će se graditi novo višenamjensko igralište, zajedničkim snagama Grada i Saveza Roma

Grad Koprivnica ove će jeseni krenuti s pripremnim radovima na podlozi za novo dječje igralište u Reki. Trebalo bi to biti višenamjensko sportsko igralište na kojem će se naći integralno igralište za mali nogomet, rukomet, odbojku i košarku te druga popratna igrala. Objavljeno je to na službenim stranicama Grada nakon sastanka s predstavnicima romske nacionalne manjine.

Novo igralište bit će smješteno između naselja Reka i romskog naselja Žlebice, a pomoći će integraciji romske djece u svakodnevni život i igru s vršnjacima. I dok će Grad financirati pripremu i urediti teren, igrala će financirati Savez Roma u Republici Hrvatskoj, najavio je saborski zastupnik Veljko Kajtazi.

Najavom za izgradnju i uređenje igrališta zadovoljni su i ovdašnji Romi čiji su predstavnici Željko Oršoš i Damir Oršoš istakli da su zadovoljni suradnjom s Gradskom upravom. Posebno su pohvalili asfaltiranje spojne ceste između Reke i Starigrada koja i stanovnicima Žlebica omogućava bolji standard.

Domaćica sastanka o integraciji romske djece u Koprivnici bila je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec sa suradnicima, pročelnicima Tomislavom Golubićem i Dariom Jembrekom, a na sastanku u Koprivnici bila je i predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “Kali Sara” Suzana Krčmar.

zatvori