Snimio Marko Posavec.
Turistička ponuda Šoderice razvija se polako, ali sigurno. Vječna tema vraćanja starog sjaja Podravskom moru aktualizira se svake godine u ljetnim mjesecima kada se na Šodericu posjetitelji ipak vraćaju u većem broju. Pojavili su se i prvi smještajni kapaciteti, a upravo prošlog tjedna otvorena je i nova kuća za odmor s četiri sobe za iznajmljivanje.

To je znak da se na Šoderici u turističkom smislu stvari ipak kreću u dobrom smjeru, rekla je Dravi.info pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev:

– Više je pozitivnih komentara, ali ima i onih negativnih da je to još uvijek mali broj smještajnih kapaciteta i slično. Međutim, ako imamo na umu da je prije samo pet godina Šoderica stvarno bila pusta, zapuštena i bez posjetitelja, vidljivo je da je i taj vid turističke ponude napredovao.

Kristina Sočev. Snimio Marko Posavec.

Posebno se iščekuje skorašnja službena registracija i kategorizacija kampa, dodala je Sočev, za što su svi radovi i dokumentacija završeni:

– Posebno nas veseli to što kroz nekoliko dana očekujemo rješenje o kategorizaciji kampa na Šoderici, koji će imati 30 mjesta ako govorimo o kamp-kućicama, ali i naravno uz mogućnost kampiranja u šatorima. Uz sve te napore, kako nas u županijskoj Turističkoj zajednici te u Općini Legrad, ali i u Općini Drnje ako govorimo o onoj, kako naši ljudi kažu, drugoj strani jezera, mislim da Šoderica ide u pravom smjeru.

Šoderici trenutno najviše nedostaje gastronomska ponuda, zaključila je Sočev, te najavila kako Općina Legrad za sljedeću godinu planira poticanje otvaranja ugostiteljskog objekta – restorana na Podravskom moru.