Četvrtak, 25. travnja 2024.

TURIZAM NA ŠODERICI Otvoreni novi smještajni kapaciteti, uskoro i registrirani kamp, Kristina Sočev: Podravskom moru vraćamo sjaj polako, ali sigurno

Šoderici trenutno najviše nedostaje ugostiteljska ponuda, kaže pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev

Turistička ponuda Šoderice razvija se polako, ali sigurno. Vječna tema vraćanja starog sjaja Podravskom moru aktualizira se svake godine u ljetnim mjesecima kada se na Šodericu posjetitelji ipak vraćaju u većem broju. Pojavili su se i prvi smještajni kapaciteti, a upravo prošlog tjedna otvorena je i nova kuća za odmor s četiri sobe za iznajmljivanje.

To je znak da se na Šoderici u turističkom smislu stvari ipak kreću u dobrom smjeru, rekla je Dravi.info pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev:

– Više je pozitivnih komentara, ali ima i onih negativnih da je to još uvijek mali broj smještajnih kapaciteta i slično. Međutim, ako imamo na umu da je prije samo pet godina Šoderica stvarno bila pusta, zapuštena i bez posjetitelja, vidljivo je da je i taj vid turističke ponude napredovao.

Kristina Sočev. Snimio Marko Posavec.

Posebno se iščekuje skorašnja službena registracija i kategorizacija kampa, dodala je Sočev, za što su svi radovi i dokumentacija završeni:

– Posebno nas veseli to što kroz nekoliko dana očekujemo rješenje o kategorizaciji kampa na Šoderici, koji će imati 30 mjesta ako govorimo o kamp-kućicama, ali i naravno uz mogućnost kampiranja u šatorima. Uz sve te napore, kako nas u županijskoj Turističkoj zajednici te u Općini Legrad, ali i u Općini Drnje ako govorimo o onoj, kako naši ljudi kažu, drugoj strani jezera, mislim da Šoderica ide u pravom smjeru.

Šoderici trenutno najviše nedostaje gastronomska ponuda, zaključila je Sočev, te najavila kako Općina Legrad za sljedeću godinu planira poticanje otvaranja ugostiteljskog objekta – restorana na Podravskom moru.

zatvori