Srijeda, 27. ožujka 2024.

TRAŽI SE NOVI RAVNATELJ KOPRIVNIČKE KNJIŽNICE Dijanu više ne žele, Karlo navodno ne ispunjava uvjete

Upravno vijeće Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’ Koprivnica za novog ravnatelja ustanove istaklo je Karla Galinca. Procedura propisuje da izbor novog ravnatelja potvrđuje Gradsko vijeće.
Sanja Švarc-Janjanin. Snimio Krešo Puklavec

No, čini se da izbor novog ravnatelja neće proći u potpunosti glatko. Na upit Radio Drave o izboru, predsjednica Upravnog vijeća Knjižnice dr. Sanja Švarc-Janjanin rekla je da nam ne može ništa reći jer, kako je pojasnila, priča nije do kraja riješena. Izbor Upravnog vijeća proslijeđen je, kaže, pravnoj službi Grada Koprivnice. Čim stigne odgovor, javnosti će, najavila je, objaviti odluku Upravnog vijeća.

Neslužbeno doznajemo da se za ravnatelja koprivničke knjižnice u novom mandatu raspravljalo o dvije pristigle kandidature – Dijane Sabolović-Krajine, koja uspješno upravlja knjižnicom gotovo četvrt stoljeća, i Karla Galinca.

Galinec je zaposlen u knjižnici. Diplomirani je ekonomist i kako neslužbeno doznajemo njegovo bi imenovanje moglo biti sporno jer navodno nema položen stručni ispit za diplomiranog knjižničara. A upravo je to, prema tumačenju Ministarstva kulture, uvjet za obnašanje ravnateljske dužnosti.

Dodajmo još da je mandat Dijani Sabolović-Krajini istekao 27. lipnja. To znači da ovih otprilike tjedan dana vodi ustanovu kao vršiteljica dužnosti ravnatelja.

Izbor ravnatelja u novom mandatu nije do sad obavljen jer, doznajemo, nije na vrijeme usklađen sa Zakonom o knjižnicama.

zatvori