Četvrtak, 18. travnja 2024.

TRANSFERI TREĆELIGAŠA Tehničar najaktivniji, Tuba i Strajnić pojačali Podravac, Graničar ostao bez Belog

Bliži se početak priprema za novu sezonu Treće hrvatske nogometne lige, a novopečeni trećeligaši s područja naše županije aktivno rješavaju kadrovsku križaljku.

Aktivni su gotovi svi novi trećeligaši, no nekako najmanje Graničar iz Đurđevca koji je trenutno jako oslabljen odlaskom legendarnog Vjekoslava Belobrka “Belog” u kloštransku Mladost. Beli je u prošloj sezoni bio jedna od rijetkih svijetlih točaka kod Picoka te je bio prvi strijelac kluba. Klub radi na dovođenju igrača kako bi konkurirao u jačoj ligi, no potpisa zasad nema. Pitanje vratara je kritično jer više neće biti iskusnog Perokovića, a Picoki, kako doznajemo, pokazuju interes za vratara Podravca iz Virja Vlašičeka.

Podravac iz Virja doveo je trenera Valentina Knapića koji je iz redova Koprivnice u Virje sa sobom poveo mladog Lovru Šarliju i Ivana Azenića. Ubrzo potom došla su i još dvojica bivših igrača Koprivnice, Nikola Tuba Sanjin Strajnić.

Radnik-Križevci je potvrdio ostanak Alena Marasa i okosnice momčadi, ali sigurno rade na dovođenju pokojeg igrača kako bi bili konkurentniji u Trećoj ligi. Spominje se dolazak stopera Vinka Pušića koji je prošlu sezonu odigrao u drugoligašu NK Međimurju. Sezonu prije nastupao je za NK Koprivnicu. To bi bilo veliko pojačanje jer je Pušić iskusan i dokazan igrač i na većem nivou od trećeligaškog.

Tehničar iz Cvetkovca najaktivniji je klub u prijelaznom roku. U klub su došla čak trojica igrača drnjanskog Tomislava: stoperi Dominik Sabol i novi/stari igrač Cvetkovčana Robert Bukovac te zadnji vezni Nikola Bos. Zvučno pojačanje bit će i dugogodišnji kapetan Koprivnice Bojan Tucaković dok je prednju liniju pojačao Jurica Poldrugač iz Hrvatskog dragovoljca. Cvetkovec je napustio vratar Ivan Kaselj, a možda i najveći udarac za momčad Romana Sovića bit će odlazak stoperskog para Grabar – Vukonić. Nikola Grabar je pojačao Borac, a Saša Vukonić će put Graničara iz Kotoribe. S druge strane, Tehničar je osigurao jako pojačanje među vratnicama.

zatvori