Utorak, 23. travnja 2024.

Slaven Belupo danas protiv Śląska, Hontić: Golmani rade odlično, do prvenstva će biti na vrhunskoj razini

Nogometaši Slaven Belupa danas će u trećoj prijateljskoj utakmici u sklopu aktualnih priprema odmjeriti snage sa Śląskom iz Wroclawa.

Poljski prvoligaš prošle je sezone završio kao trinaestoplasirana momčad lige, a danas će sa Slavenom na Rogli odmjeriti snage s početkom u 16:30, najavljeno je na Slavenovom webu. Trener Ivica Sertić i njegov stručni stožer ponovno će pružiti priliku svim igračima, a po prvi put u dresu Farmaceuta zaigrat će i novopridošli Tomislav Božić.

Današnja utakmica poslužit će i kao test za Slavenove golmane. Ivan Filipović, Antun Marković i David Šugić svakodnevno naporno rade s trenerom vratara Marijom Hontićem.

– Moram pohvaliti svu trojicu. Na svakom treningu pružaju svoj maksimum i to je pristup bez kojeg se ne može napredovati. Pred njima je izrazito zahtjevan program kojeg odrađuju na najbolji mogući način. Vidljivo je na svoj trojici da je umor prisutan, ali to je normalno u ovom dijelu priprema – rekao je Hontić.

Start prvenstva je sve bliže, a do tada Slaven čeka još nekoliko prijateljskih utakmica.

– Kroz pripremne susrete želim da vratari dodatno napreduju, kako kondicijski i tehnički, tako i taktički. Do prvenstva imamo još dovoljno vremena i siguran sam da će za utakmicu s Osijekom, a onda i za daljnji tijek prvenstva, sva trojica biti na vrhunskoj razini – zaključio je Hontić.

zatvori