Petak, 19. travnja 2024.

Slaven Belupo osnovao B momčad, Vedran Medenjak: Cilj je razvijati mlade igrače za prvu momčad

Nogometni klub Slaven Belupo od ove će sezone imati i svoju drugu, odnosno B momčad. Natjecat će se u Četvrtoj Nogometnoj ligi Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, a trener će joj biti Vedran Medenjak koji je do sada vodio juniore koprivničkog kluba.

B momčad svoje će utakmice igrati na glavnom terenu koprivničkog Gradskog stadiona Ivan Kušek – Apaš.

– Osnovali smo B momčad jer želimo ići u jednom europskom smjeru. Naši igrači moraju imati poligon za dobar razvoj i mi smatramo da će im B ekipa u seniorskom rangu natjecanja upravo u tome i pomoći. Smatramo da će ova odluka ubrzo donijeti benefite, kako samim igračima tako i našoj seniorskoj momčadi. Cilj je razvijati mlade igrače koji će u svakom trenu moći uskočiti u prvoligaški sastav – objasnio je trener druge momčadi Vedran Medenjak.

Snimio Luka Šarlija.

Ciljevi su jasno definirani.

– Želimo što prije ući u Treći ligu kako bi igrali u rangu natjecanja adekvatnom za razvoj mladih igrača. Startamo iz Četvrtog ranga, lige koja je izrazito izjednačena i lige koju treba maksimalno ozbiljno shvatiti. Sigurno je da će svi biti posebno motivirani protiv nas i da će nam biti izrazito teško, ali upravo je to podražaj koji želimo za naše mlade igrače kako bi napravili korak prema prvoj momčadi. Naravno, kao što sam na početku rekao, cilj je već nakon ove sezone otići u rang više – rekao je Medenjak.

Kadar druge momčadi još uvijek nije definiran. Mnogo je igrača na probi te će se kroz pripreme ‘kristalizirati’ imena koja će činiti svlačionicu.

– Planiramo imati šest ili sedam igrača koji bi bili okosnica ove momčadi. Oni bi bili ‘kostur’ te ekipe i igrali bi isključivo u njoj. Njima ćemo za svaku utakmicu priključiti mlade igrače iz A momčadi koji bi u tom trenutku imali manju minutažu i po potrebi, ali i nagradi, dva ili tri juniora koji bi mjesto zaslužili svojim zalaganjem i igrama u Školi nogometa – zaključio je Medenjak.

zatvori