Četvrtak, 25. travnja 2024.

Ronioci Šoderice odlični na Šoderici, osvojili šest pojedinačnih i tri štafetna zlata

Članovi Ronilačkog kluba Šoderica postigli su odlične rezultate na domaćem terenu – na jezeru Šoderica. Upravo je na ‘Podravskom moru’ ove subote održano Državno prvenstvo u daljinskom plivanju perajama i 3. kolo Kupa Hrvatske u istoj disciplini.

Natjecanje je organizirao domaći Ronilački klub Šoderica, a sudjelovalo je 11 klubova iz cijele Hrvatske s ukupno 92 natjecatelja.

“Malo je reći da je bilo uzbudljivo i do zadnjeg trena neizvjesno. Svih 11 ekipa lavovski su se borili za svaku sekundu, za svaki metar, skidali su se osobni rekordi, navijalo se, a i zaplakalo do sreće”, opisali su ronioci Šoderice atmosferu koja je vladala na natjecanju.

Muška ekipa Šoderice osvojila je naslov prvaka Hrvatske. Ženska ekipa osvojila je odlično treće mjesto, a isti plasman ostvario je i cijeli klub u ukupnom poretku.

Među pojedinačnim rezultatima, prvakinje Hrvatske postale su Alanna Štefanec apsolutno na 2000 metara te Paula Radotović među mlađim kadetkinjama i Rea Vuk među djevojčicama. Uz to, Paula je bila apsolutno druga na 2000 metara. Tin Treščec bio je zlatni na 2000 metara među mlađim kadetima, kao i Petar Koluder među dječacima te Mihael Šestak među juniorima. Jakov Buhinjak bio je drugi, a Tin Treščec treći u ukupnom poretku na 2000 metara. Mihael Šestak bio je srebrni na 4000 metara apsolutno.

Odlična je bila i muška štafeta 4 x 500 metara osvojenim prvim mjestom u ukupnom poretku, u sastavu Viktor Lovreković, Tristan Horvat, Leo BradićJakov Buhinjak. Isti zlata vrijedan uspjeh ostvarila je i ženska štafeta 4 x 500 metara u kojoj su se natjecale Dora BradićRea VukPaula RadotovićAlanna Štefanec.

Prvo mjesto osvojila je i štafeta mlađih kadeta 4 x 500 metara: Ivan CvetkovićPetar KoluderMarin Sabol i Tin Treščec, a muška ekipa 4 x 2000 metara u sastavu Dominik ĐurđDorian DobrinićVladimir ŠoštarićMihael Šestak bila je sjajna četvrta u ukupnom poretku.

Izvor: RK Šoderica.
Izvor: RK Šoderica.
Izvor: RK Šoderica.
Izvor: RK Šoderica.
Izvor: RK Šoderica.
zatvori