Četvrtak, 25. travnja 2024.

ROCKLIVE REZIME Denis Košćak: I bez subotnjeg programa ova je godina po posjećenosti bila jedna od najboljih

Posjećenost festivala ove je godine bila vrlo dobra čak i bez posljednjeg dana kada je Šodericu pogodilo jako nevrijeme

Iza nas je deveti po redu RockLive festival na Šoderici. Iako je program trećeg dana zbog nevremena bio otkazan, broj posjetitelja i ovako je nadmašio sva očekivanja.

Podsjetimo, festival su u četvrtak otvorila četiri sastava – Mnogi drugi, Kukus, Pero Defformero i Bad Copy. Velika imena domaće i regionalne scene na Podravsko su more privukla brojne posjetitelje pa je tako prostor za kampiranje već prvi dan bio gotovo popunjen, rekao nam je Denis Košćak, jedan od organizatora:

– U odnosu na prošlu godinu osjetio se značajni iskorak. Zapravo su neki izvođači po svojoj popularnosti namjerno stavljeni u četvrtak i na to smo ciljali. Odmah prvi dan je nastala odlična festivalska atmosfera, a to se nastavilo i u petak. Ta dva dana su prošla u baš pozitivnoj i veseloj atmosferi. Ponovno smo imali moment da su bendovi oduševljeni Šodericom i to su zadovoljstvo preko koncerata prenijeli na pozornicu, a publika je to prepoznala.

Drugi dan na glavnoj pozornici uz jezero nastupili su Saučešće, Kurve, She Loves Pablo, FakOfBolan i Vojko V. Program je i ove godine obogaćen nastupima na Kamp stageu unutar samog kampa. Tamo su u petak poslijepodne zasvirali Pepel Puh, Trophy Jump te Čudnoređe, dok su u noćnim satima publiku zabavljali DJ-evi.

U društvu udruge Mamuze posjetitelji su se tijekom dana zabavljali uz radionice izrade personaliziranih majici, izrade ukrasa za šatore, a imali su priliku napraviti razglednicu ili zavrtjeti hula-hoop.

Nažalost, cijeli je program ove trodnevne manifestacije preuranjeno prekinut. U subotu nešto iza 20:30 uslijed jakog nevremena poplavljeno je cijelo područje festivala, a srušila se i glavna pozornica.

Denis Košćak. Snimio Marko Posavec.

– Ljudi koji žive na Šoderici kažu da kad dolazi nevrijeme onda ili “trga” ili skroz zaobiđe jezero. Nažalost, dogodila se prva varijanta. Stvari su išle skroz normalno, na Kamp stageu su se održavali koncerti, a na glavnoj pozornici tonske probe i onda se doslovno u par minuta digla oluja i pala je nevjerojatna količina kiše. Konstrukcija koja je bila postavljena odnosno krov to nije izdržao i jedna se stranica spustila.

Srećom, ozbiljnijih posljedica nije bilo, no svoju priliku za nastup na glavnoj pozornici izgubili su bendovi Gemišt, Kraj Programa, M.O.R.T., Đubrivo i TBF.

– Moram zahvaliti bendovima, volonterima i dečkima iz organizacije koji su se u tom trenutku našli tamo i spašavali stvari. Poslije su komentirali da nisu mogli vjerovati da su tešku opremu nosili sami, ali to je tako dok adrenalin proradi. Tako da smo opremu uspjeli spasiti, no pozornica se srušila i tu više nije bilo pomoći.

Ipak, ništa od toga nije pokolebalo organizatore koji već razmišljaju o sljedećem, jubilarnom izdanju festivala.

– Moramo ostati pozitivni u svemu ovome. Sljedeća godina je 10. godina i mislim da je to stvarno velika brojka koja pokazuje da smo sve ove godine ustrajali i nastavili. U konačnici to pokazuje i posjećenost koja je ove godine bila veća nego prošle, čak i bez te subote. To pokazuje da festival svake godine ide sve više i više naprijed – zaključio je Košćak.

Utopio se pjevač benda koji je lani nastupio na festivalu

Zagrepčanin Ivan Antolić (r. 1987.) nestao je u noći s petka na subotu. Njegovo su tijelo jučer u Šoderici pronašli ronioci. Nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na sumnjivu smrt. Antolić je bio pjevač benda “Pičke vrište” koji je lani nastupio na RockLive festivalu.

“RockLive Festival uslijed tragedije koja nas je sve zadesila izražava sućut obitelji i prijateljima Ivana Antolića, za mnoge znanog kao Ivek. Tragedija koja se dogodila ostavila nas je u nevjerici, jer Ivek je prije godinu dana nastupao na našem festivalu, bio prijatelj i velika podrška istom, zbog čega ga je pohodio i ove godine kao posjetitelj. Domaća alternativna scena, toliko mala da se svi na njoj uglavnom poznaju, ostala je bez jednog pozitivnog i veselog dečka. Ivek, počivao u miru”, riječi su kojima su se organizatori festivala oprostili od njega.

RockLive Festival uslijed tragedije koja nas je sve zadesila izražava sućut obitelji i prijateljima Ivana Antolića, za…

Posted by RockLive on Sunday, July 28, 2019

 

zatvori