Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO: REGIONALNA KONFERENCIJA GRADA KOPRIVNICE Jakšić: Došlo je vrijeme da se naša zemlja okrene i kontinentalnom turizmu

Renesansni festival kao turistička valorizacija vremena i prostora, značaj kontinentalnog turizma za gospodarski razvoj gradova središnje Hrvatske i stvaranje novih turističkih proizvoda kontinentalnog turizma teme su najnovije Regionalne konferencije Grada Koprivnice što je održana danas.

A kontinentalni turizam termin je koji otvara mnoge mogućnosti, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić:

– Mi u Koprivnici, Podravini i Prigorju sigurno imamo puno toga lijepoga i za ponuditi i za pokazati. Snaga našeg gospodarstva govori da imamo ljude koji znaju to osmisliti i provesti i samo nam treba određeni zaokret i u centraliziranosti države i u politikama. Ne trebamo osmišljavati jer je topla voda davno nađena. Možda neke mjere možemo samo prepisati iz Slovenije, Njemačke, Austrije, Švicarske i Mađarske, iz zemalja koje nemaju tako lijepo more kao Hrvatska, ali desetljećima uspješno rade.

Kao što je rekao gradonačelnik Koprivnice, potrebno je samo da država pokrene zaokret u konkretnim poduzetničkim politikama koje neće protežirati samo jadranski turizam:

– Kontinentalni turizam je nešto od čega su sve hrvatske politike do sada bježale glavom bez obzira. Ima prirodnu pogodnost što imamo prekrasnu jadransku obalu. Naravno da je lijepo što taj morski turizam polučuje odlične rezultate. No, mislimo da je došlo vrijeme da, kao što neke zemlje u našem okruženju koriste svoje prirodne ljepote i ljudske resurse, da i naša zemlja kroz konačni zaokret u infrastrukturnoj politici, u poreznim politikama, te u birokratskim i administrativnim barijerama napravi nove politike, nove iskorake za život i razvoj kontinentalnog turizma.

Gradonačelnik Jakšić danas je posebno zahvalio Večernjem listu i Poslovnom dnevniku jer su tijekom dosadašnjih konferencija održanih u Koprivnici, kaže, zajednički otvarali puno tema i predlagali rješenja za poboljšanja u svakodnevnom životu, gospodarstvu, turizmu…

zatvori