Ustupila Karla Lulić.
Projekt koprivničke filmske redateljice Karle Lulić ‘Ogledalo za slavuja’ odabran je za sudjelovanje na Europskom žanrovskom forumu.

Tako Koprivničanka Karla predstavlja Hrvatsku na ovom međunarodnom programu, u kojem sudjeluju i predstavnici Srbije, Francuske, Poljske, Velike Britanije, Cipra, Irske i Švicarske.

Glavni cilj ovog međunarodnog programa je povezivanje mladih i nadolazećih filmskih talenata u svrhu razvoja karijere budućih europskih imena u žanrovskoj filmskoj industriji i to kroz stručne radionice za usavršavanje, panele mentorstva i pitchinga.

“Ogledalo za Slavuja” je crna komedija s elementima magičnog realizma o Dori, seoskoj frizerki i profesionalnoj narikači koja je uživala reputaciju najbolje u selu i okolici sve dok jednom prilikom nije zakasnila na sprovod i plakala na krivom grobu. Nakon što joj je karijera narikače “zamrla” uslijed tog incidenta, Dora dobiva ponudu da plače na sprovodu Čovjeku Koji Nije Mogao Umrijeti, no, ne sluteći da bi joj to moglo vratiti dobru reputaciju, ona ponudu odbija.

Projekt prema vlastitom scenariju režira Karla Lulić, u produkciji kuće Dobrog filma te u koprodukciji s Kinotopijom iz Rumunjske.

Europski žanrovski forum (European Genre Forum – EGF 2019) nastao je u organizaciji Filmskog festivala “Black Nights” u Tallinnu, Filmskog festivala “Imagine” u Amsterdamu; Fantastic Zagreb Film Festivala, te kompanije Screen Division iz Španjolske, a zamišljen je kao cjelogodišnji trening-program namijenjen autorima prvih i drugih dugometražnih filmova, koji razvijaju projekt žanrovskog filma (fantastika, horor, anime, triler, znanstvena fantastika i drugi).

Ustupila Karla Lulić