Četvrtak, 25. travnja 2024.

Prognoza vremena za nedjelju, 7. srpnja: Poslijepodne moguće nevrijeme

U prvom dijelu dana pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne očekujemo naglo pogoršanje vremena: preko naših krajeva prijeći će brza fronta sa sjeverozapada donoseći velikom području kišu, grmljavinu i jak vjetar. Ponegdje će biti i jačeg nevremena uz olujne udare vjetra, obilnu kišu i moguću tuču. Vrijeme će se do večeri smiriti. Prije fronte temperatura će doći do 28 do 30 stupnjeva, navečer znatno svježije.

U ponedjeljak će većinom biti promjenjivo do pretežno sunčano. Prema kraju dana naoblačenje, a u večernjim satima te kroz noć na utorak moguća je kiša, možda i uz nešto grmljavine. Ne bi trebalo biti jačih nevremena. Puhat će uglavnom slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura oko 15 do 18, najviša dnevna do 25 ili 26 stupnjeva.

Utorak i srijeda bit će dosta svježiji s najvišim temperaturama malo iznad 20 stupnjeva. U drugoj polovici tjedna bit će nešto toplije, ali bez ljetnih vrućina. Pred nama je, dakle, nešto hladniji i pomalo nestabilan tjedan.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

zatvori