Snimio Marko Posavec.

Sunčano i vruće. Potkraj dana očekujemo lagani porast naoblake, a kasno navečer i u noći samo ponegdje može biti lokalnih pljuskova. Vjetar slab, a najvišu dnevnu temperaturu očekujemo oko 33 ili 34 stupnja.

U petak će biti pretežno sunčano, ali nestabilno uz moguće pljuskove i grmljavinu, ponajviše kasno poslijepodne i navečer. Neće ih biti posvuda, no tamo gdje dođe do jačeg razvoja oblaka moguće je i nevrijeme. Puhat će većinom slab južni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura oko 20, najviša dnevna oko 31 do 33 stupnja.

Nestabilno vrijeme pratit će nas i u subotu, iako se čini da će pljuskova i grmljavine ipak biti manje, a bit će i manje vruće. Možda ostane i sasvim suho. Nova kiša i grmljavina izgledni su u nedjelju, osobito poslijepodne i navečer.

Spomenimo na kraju i da osobitu destabilizaciju atmosfere očekujemo na Šoderici gdje danas počinje 9. RockLive festival.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.