Petak, 29. ožujka 2024.

Potpisani ugovori za sufinanciranje samostalnih umjetnika i organizacija civilnog društva u kulturi

Ugovori za sufinanciranje programa i projekata samostalnih umjetnika i civilnog društva u kulturi, područje dramske i izvedbene umjetnosti, potpisani su jučer u koprivničkoj Gradskoj upravi.

Grad Koprivnica sufinancirat će rad samostalnih umjetnika s ukupno 65 tisuća kuna što je podijeljeno među 17 prijavitelja za 19 projekata. Za dramsku i izvedbenu umjetnost civilnog društva u kulturi dodijeljeno je 210 tisuća kuna za dva prijavitelja i četiri projekta.

– Svojim interesom za buduće projekte, uloženim vremenom, trudom i srcem samo pokazujete koliko vam je stalo i koliko volite ovaj grad i kraj i koliko ste spremni nešto novo za širu društvenu zajednicu. Izuzetno sam ponosan na sve naše kulturne djelatnike, ustanove i udruge, bili oni profesionalci ili amateri. Možemo mi imati najljepše ceste, zgrade, lampe javne rasvjete, ali ako nemamo civilno društvo, građane i građanski štih tada nemamo ni grad. Zahvaljujući svima vama mi smo grad – rekao je u pozdravnom govoru prilikom podjele ugovora gradonačelnik Mišel Jakšić.

Uz gradonačelnika Jakšića, podjeli ugovora prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić, pročelnik Ureda gradonačelnika Dario Jembrek i viša stručna suradnica Maja Ferlindeš.

U ime samostalnih umjetnika i udruga okupljenima se obratila Maja Kušenić Gjerek. – U ovom je gradu uvijek na sreću bilo ljudi koji su razumjeli i voljeli umjetnost i imali senzibilitet za umjetnike i njihov rad. Mogu samo zahvaliti našem gradonačelniku što je toliko mudar i senzibilan, da ima razumijevanja za sve nas u ova teška vremena te zamjenici Samoborec i pročelnici Mlinarić sa suradnicima da su došli do zaključka da bi zahvaljujući njima moglo nastati nešto plodonosno i vrijedno – rekla je Kušenić Gjerek.

U 2019. godini Grad Koprivnica iz proračuna za udruge civilnog društva za 7 javnih poziva izdvaja 1.430.000 kuna.

(Grad Koprivnica)

zatvori