Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Rukometašice Podravka Vegete počele s pripremama u svojoj dvorani, Saračević otkrio da imaju igračicu manje

Rukometašice Podravka Vegete danas su počele s pripremama za novu sezonu i odradile prvi trening u domaćoj dvorani.

Bio im je to prvi službeni ulazak u dvoranu nakon ljetne stanke i okupljanja ekipe. Doduše, pripreme su počele testiranjem kondicijske pripremljenosti rukometašica u Sportsko dijagnostičkom centru na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu gdje su rukometašice provele dva dana.

Službeni rezultati još nisu došli, ali ekipa se osjeća spremnom za nove pobjede, potvrdila je igračica Tjaša Stanko:

Tjaša Stanko. Foto: Ivona Rož

– Rezultate ćemo dobiti tek za tjedan dana, to će nam sve javiti naš kondicijski trener. Međutim, atmosfera je odlična i cure su super, dobro se razumijemo. Grad je mali i lijep, nije kao Ljubljana ili Maribor, ali odlično sam se snašla.

Tjaša je novopridošla igračica iz Slovenije, a o očekivanjima za predstojeću Ligu prvakinja nam je rekla:

– Ja sam u Ligi prvakinja igrala u dvije sezone, ima cura koja tu imaju više iskustva od mene. Naravno, želim doprinijeti nečim novim u ekipi kao i svaka cura ovdje.

Trener Zlatko Saračević je također optimističan, potvrdivši spremnost ekipe za nadolazeću sezonu:

Foto: Ivona Rož

– Sve su zdrave, raspoložene i spremne za treninge. S nama nisu tri juniorke koje su dobile slobodno tjedan dana. One su bile na pripremama s reprezentacijom cijelo ljeto. Pripreme ćemo odrađivati u Koprivnici, nema potrebe da negdje idemo. Kombiniramo teretanu i bazene s dvoranom.

Pripreme su započele s igračicom manje, a o čemu se radi otkrio nam je Saračević:

– S nama nije Antonia Tucaković koja čeka bebu, tako da smo trenutno u potrazi za trećom vratarkom. Ona će, naravno, biti tu s nama kao moralna podrška, a treću ćemo golmanicu naći u najskorije vrijeme.

Klub odlično funkcionira, a koliko su igračice zaista spremne za nove pobjede, pokazat će se na terenu, zaključio je Saračević.

zatvori