Petak, 26. travnja 2024.

Počinju 4. Dani Muzeja grada Koprivnice, muzealci za danas pripremili neuobičajen program

Započeo je trodnevni program obilježavanja 4. po redu Dana Muzeja grada Koprivnice. 68. rođendan gradskog muzeja i otvorenje prvog postava davne 1951. godine proslavit ćemo u Koprivnici različitim programima sve do nedjelje.

Premda je uobičajeno u takvim prigodama svima širom otvoriti svoja vrata, muzealci su za danas odlučili suprotno. Priredili su program Zaprti četrtek – Dan zatvorenih vrata.

Maša Zamljačanec. Snimio Marko Posavec.

– Kako muzej i naše galerije u Koprivnici i Hlebinama rade svaki dan cijele godine, dakle od ponedjeljka do nedjelje, jako se rijetko svi zaposlenici muzeja uspiju okupiti na jednom mjestu jer netko uvijek mora raditi. Odlučili smo iskoristiti ove dane našeg muzeja da bismo se podružili i obišli sve svoje zgrade, sva spremišta i sve izdvojene zbirke tako da ćemo napraviti jednu malu turneju po Podravini – rekla nam je muzejska pedagoginja Maša Zamljačanec.

Plan im je obići aktualna arheološka iskopavanja na lokalitetu Koprivnički Ivanec – Log / Parag, centralno muzejsko spremište, Spomen-područje Danicu i na kraju izdvojene zbirke u Peterancu.

Za sutra su pripremljena dva večernja događanja: predstavljanje Kulturnog vodiča Koprivnice u 19 sati u Galeriji Mijo Kovačić i otvorenje izložbe Arbor mundi od 20 sati u Galeriji Koprivnica.

Za kraj 4. Dana Muzeja grada Koprivnice – u subotu, najavljen je Dan otvorenih vrata pa će tako svim posjetiteljima koprivničkog muzeja i svih njegovih galerija biti omogućen besplatan ulaz uz razgovor s kustosima i organizirana vodstva kroz postave. Planirano je i izlaganje o koprivničkoj “novoj arheologiji” kroz 20-ak “štikleca” s brojnih provedenih arheoloških iskopavanja u posljednjih 10 godina.

zatvori