Petak, 29. ožujka 2024.

PROJEKT ZA BUDUĆE GENERACIJE Koprivnica dobiva park-šumu u Kampusu

Koprivnica dobiva park-šumu.

Bit će smještena na rubnom području Kampusa, površine oko 2 hektara, doznala je Drava.info od direktora gradske tvrtke Kampus Igora Bajalice:

– Bitno je naglasiti da planiramo napraviti novo srce tog sjeveroistočnog dijela grada kao nekakvu šumu u kojoj će korisnici – od vrtićaraca, sveučilištarca do korisnika iz poduzetničke zone i ostalih građana – moći koristiti taj prostor i tijekom radnog vremena i poslije njega.

Osnovu novog zelenog srca Koprivnice čini šuma na granici Kampusa na Peteranskoj cesti, a ideju o zasnivanju park-šume prihvatili su i partneri: koprivnička podružnica Hrvatskih šuma donirala je 320 sadnica lipe, divlje trešnje i javora koje su lani zasadili djelatnici koprivničkog Komunalca. To je tek početak projekta za koji postoje veliki planovi, rekao nam je direktor Kampusa:

– Očekujemo za ćemo za nekoliko godina ući u novu financijsku perspektivu Europske unije i izgraditi cijelu park-šumu za buduće korisnike. Ove godine završavamo Inkubator kreativnih industrija, za dvije godine tu će biti i logistički centar, smatramo da je projekt park-šume pravi projekt za buduće generacije. Definitivno planiramo projekt prijaviti i na fondove Europske unije, smatram da će doseći višemilijunsku vrijednost.

U park-šumi bit će postavljeni razni rekreativni sadržaji, pa će to korisnicima biti idealno mjesto za opuštanje unutar radnog vremena, ali i rekreaciju u slobodno vrijeme, zaključio je direktor Bajalica.

zatvori