Utorak, 23. travnja 2024.

Ovo su koprivnički gimnazijalci koji su najbolje napisali državnu maturu

U koprivničkom Kinu Velebit maturantima Gimnazije “Fran Galović” uručene su jučer maturalne svjedodžbe, a ujedno su i proglašeni učenici koji su ostvarili najbolje rezultate na državnoj maturi.

Svečanosti su prisustvovali razrednici i profesori te obitelji maturanata. Ravnatelj Vjekoslav Robotić u kratkom je obraćanju čestitao mladima i rekao im da imaju razloga za ponos i samopouzdanje.

Iako je ovogodišnja državna matura bila nemoguća misija za više od osam tisuća maturanata, koprivnička se škola može pohvaliti lijepim rezultatima.

Najuspješnije na ispitu iz Hrvatskoga jezika bile su Lana Varga (4. b) i Marija Novoselec (4. d) s 91,67 posto riješenim ispitima.

Ispit iz Engleskoga jezika najbolje je napisao Bartol Kekez (4. a), i to s točnošću od 97,83 posto.

U Matematici je najbolji bio Tomislav Čelik (4. d) riješivši 95 posto zadataka ispita na A razini i zauzevši 54. mjesto u generaciji.

Gledajući ukupan rezultat s obzirom na obvezne i izborne predmete, najuspješnija koprivnička gimnazijalka na državnoj maturi bila je Morana Dominković, učenica 4. d razreda. Iz svih predmeta – triju obveznih, i to na A razini, te izbornih Kemije, Fizike i Biologije – dobila je petice! Osim toga Morana je 18. u generaciji iz Biologije i 47. iz Kemije, što je uistinu vrijedno istaknuti.

U izbornim predmetima posebno je uspješna bila Dubravka Težak (4. e) koja je 12. u generaciji iz Francuskoga jezika.

Među najboljim su gimnazijalcima osim spomenutih i Kristijan Gaži, Lovro Krapinec, Marko Đukin, Igor Šijak i Emilija Sinjeri.

Čestitamo svima na ostvarenim rezultatima i želimo im uspjeh na studiju i u životu!

Izvor: Franzine

zatvori