Ilustracija / izvor: kckzz.hr
Obrtnička škola uz stručnu podršku PORE te uz partnere Koprivničko-križevačku županiju i Strukovnu školu Đurđevac među prvima je Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije dostavila projektni prijedlog za prijavu na natječaj ‘Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja’.

Projektom se planira uspostava regionalnog Centra kompetentnosti iz područja elektrotehnike u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Projektom će se rekonstruirati, dograditi i opremiti zgrada Obrtničke škole Koprivnica te zgrada partnerske ustanove – Strukovne škole Đurđevac, a planirana je i suradnja centra s gospodarskim sektorom i visokoškolskim ustanovama, prema potrebama na tržištu rada.

Ovim projektom osigurat će se povećanje relevantnosti strukovnog obrazovanja kroz poboljšanje uvjeta u (pod)sektoru elektrotehnike i računalstva strukovnog obrazovanja s ciljem postizanja veće zapošljivosti učenika, te unaprijediti infrastruktura regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u Koprivničko-križevačkoj županiji u skladu s potrebama tržišta rada na regionalnoj razini uz intenziviranje suradnje sa sličnim centrima u EU.

Ukupna vrijednost projekta je 30.025.397,94 milijuna kuna, prijavitelj je Obrtnička škola Koprivnica dok su projektni partneri Koprivničko-križevačka županija, Strukovna škola Đurđevac, a suradnici na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, PORA Regionalna razvojna agencija, Srednja škola Ivan Seljanec iz Križevaca, Tehnička škola Daruvar te tvrtke Rasco d.o.o. i Hangar 18.

Navedeni iznos potpore od 30 milijuna kuna koliko je predviđeno temeljem prijave na otvoreni natječaj prijavljen je u 100 postotnom iznosu, a rezultati će biti poznati nakon zatvaranja natječaja krajem rujna 2019. godine.

(Koprivničko-križevačka županija)