Četvrtak, 18. travnja 2024.

NOVOSTI U RK KOPRIVNICA-NOA Rukometaši se više neće natjecati u 2. HRL Sjever, klub napustio dugogodišnji trener

Iako članovi Rukometnog kluba Koprivnica-Noa trenutno odmaraju od utakmica, 1. srpnja službeno je započela nova sezona 2019./2020., a s njome i novi prijelazni rok za trenere i rukometaše.

Jedna od novosti je da se klub više neće natjecati u 2. Hrvatskoj muškoj rukometnoj ligi Sjever.

– Nažalost, unatoč administrativnim naporima ipak nismo uspjeli opstati u 2. HRL Sjever te ćemo sljedeće sezone nastupati ponovno u 3. HRL Sjever. Ispadanje nas nije obeshrabrilo već ponukani iskustvom igranja Druge lige svjesni smo kako je malo nedostajalo da opstanemo u ligi. Ovo nam je samo poticaj da ove godine zapnemo kako bi se već sljedeće sezone vratili natrag u drugu ligu gdje smatramo da nam je mjesto – piše na službenoj stranici kluba.

U sljedećoj sezoni suparnici koprivničkom klubu će biti sljedeće ekipe: RK KTC-2, MRK Čakovec-2, RK Bjelovar-2, RK Vidovec-2, RK Prelog-2, RK Novska, RK Ivanska, RK Daruvar, RK Nedelišće, RK Garešnica i novi klub RK Varaždin.

Rukometaši se od ove sezone moraju oprostiti i od dugogodišnjeg trenera Igora Stubičara koji će svoj rad nastaviti u Rukometnom klubu Podravka Vegeta.

– Iako je otišao u drugi klub Igor će zauvijek ostati dio naše velike obitelji. U tu čast snimljen je i njegov posljednji trening u našem klubu s generacijom 2006./07. ove godine – napisali su.

S obzirom na odlazak trenera Stubičara koji je u klubu vodio dvije ekipe, u novoj sezoni promijenio se i raspored trenera po ekipama. Tome treba dodati da su četiri trenera kluba uspješno završila obrazovanje na Sportskom učilištu te su stekli zvanje rukometnog trenera s licencom.

Novi raspored trenera po ekipama bit će sljedeći:
Seniori – Turk/Sabolić
2004./05. – Turk/Sabolić
2006./07. – Zrakić
2008./09. – Budaj/Kušenić
2010./11. – Ružić/Šafar
kondicijski trener – Rušak

zatvori