Četvrtak, 28. ožujka 2024.

NK Koprivnica u najvećoj krizi od osnutka, Tucaković: Počinjemo s pripremama, pred nama je velik posao

Nakon ispadanja Nogometnog kluba Koprivnica iz Treće HNL Istok i jedne od najlošijih sezona u povijesti kluba, još uvijek je puno upitnika oko budućnosti Zelenih.

Predsjednik Goran Sikavica podnio je ostavku, a kao njegov nasljednik spominje se Goran Međurečan koji je već obnašao tu funkciju. Jedino što je zasad poznato je to da će trener u novoj sezoni biti Vjekoslav Vučeta. Potvrdio je to Dravi.info i Slavko Tucaković iz vrha NK Koprivnice:

– Ovih dana počet ćemo se pripremati za sljedeću sezonu. Bila to Treća ili Četvrta liga, svejedno se moramo početi pripremati. U idućoj sezoni naravno da očekujemo bolje rezultate nego što su bili ove godine, s kojima ni ja osobno nisam zadovoljan, ni u Kupu ni u prvenstvu.

Puklo je, čini se, i u odnosima sa Slaven Belupom koji je prijavio svoju B momčad i mlade nogometaše iz Škole nogometa, kako doznajemo, preregistrirao iz Koprivnice u Slaven. To znači da Koprivnica kao klub trenutačno nema mlađe kategorije, a što se tiče igračkog kadra, kaže Tucaković, ni to neće biti lako:

– Imamo još i prijelazni rok. Naravno poduzet ćemo sve mjere da se okupi ekipa. Dio igrača je otišao, dio igrača je ostao i to je sad jedan veliki posao.

Mnogi su igrači već otišli iz kluba, počevši od inozemnih Jovanovskog, Ranyja, Lima i Mayara. Šarlija i Azenić otišli su u Podravac iz Virja, a za njima i Tuba i Strajnić. Nema više ni juniora Šumige i Filipovića koji su “krpali” prvi sastav, ali najveći gubitak sigurno je Bojan Tucaković, dugogodišnji kapetan kluba, koji je otišao u Tehničar iz Cvetkovca. Upitno je i što će biti s Vrkićem i Gregurinom.

To sve skupa znači da je Koprivnica, klub s velikom tradicijom i kroz koji su prošli brojni danas poznati igrači, u najvećoj krizi od osnutka. Uprava kluba ponovno će se sastati ovih dana, najavio nam je Tucaković, te razmotriti što i kako dalje.

zatvori