Četvrtak, 18. travnja 2024.

Gradsko vijeće raspravljat će o radu gradskih tvrtki i novom ravnatelju knjižnice te o mjerama poticanja poduzetništva

Na dnevnom redu sjednice koprivničkog Gradskog vijeća, što će biti održana idući tjedan u četvrtak, bit će dvadesetak točaka.

Dogovorili su to na koordinaciji klubova vijećnika Adriana Vidović, predsjednica kluba vijećnika SDP-a, Laburista i HSU-a; Goran Kovačić, predsjednik kluba vijećnika HDZ-a i Mreže; Nenad Martinaga iz HSS-a i nezavisni vijećnik Antonio Grgić s jedne te predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, dogradonačelnice Melita Samoborec i Ksenija Ostriž s druge strane.

Predsjednik Vijeća Ivan Pal kaže da su sve točke o kojima odlučuju predstavnici građana važne, no ipak je istakao set izvješća o lanjskom radu gradskih tvrtki:

– Radi se o izvješću o poslovanju Komunalca, Koprivničkih voda, Koprivničkog poduzetnika, Kampusa, Rukometnog kluba Podravka, Agencije za društveno poticanu stanogradnju i Regionalne energetske agencije Sjever. To je važno jer se jer kroz ta poduzeća odnosno agencije odvija dobar dio života grada Koprivnice. Građani su mnogo puta vezani uz te firme. Stoga ćemo čuti njihova izvješća o radu i kako nam te tvrtke funkcioniraju.

Na dnevnom redu bit će i set mjera poticanja poduzetništva. Nakon što je većina s dnevnog reda prošle sjednice skinula prijedloge Mrežinog Ivice Suvalja, idući će tjedan odlučivati o prijedlozima gradonačelnika i njegova tima:

– Ponovit ću još jednom. Skinuli smo to s dnevnog reda iz jednostavnog razloga: set mjera pripremili smo mi iz vladajuće većine, no željeli smo ih prezentirati nakon što donesemo odluku o izvršenju i rebalansu proračuna. To je logični put! Ono nije bilo logično. Bilo je nekog nezadovoljstva, no bit će prilike da se pod ovim točkama jave svi oni koji misle da svojim prijedlozima mogu pridonijeti boljem gospodarskom životu našega grada. To je čitav set točaka. Mislim da će to biti zanimljivo ne samo za koprivničke već i za poduzetnike koji nam dolaze iz drugih sredina.

A na dnevnom redu je i imenovanje novog ravnatelja koprivničke Knjižnice i čitaonice “Fran Galović”. Prema novim zakonskim odredbama, novog ravnatelja na prijedlog Upravnog vijeća ustanove potvrđuje Gradsko vijeće. Njegovom predsjedniku, usprkos špekulacijama u javnosti, ništa nije sporno, tim više što je Karlo Galinec dobio potporu svih petero članova Upravnog vijeća:

– U izboru novog ravnatelja naše knjižnice nije bilo nikakvog upliva politike. Zakon je tu vrlo jasan, a kandidat kojega predlaže Upravno vijeće zadovoljava sve zakonske uvjete.

Dodajmo i da će koprivnički vijećnici idući tjedan odobriti investiranje gradskog novca u kupnju radnih bilježnica za koprivničke osnovnoškolce.

zatvori