Utorak, 26. ožujka 2024.

Nova manifestacija ‘Miroslav Krleža: Pismo iz Koprivnice’ počinje sutra, cilj je prikazati što sve povezuje velikog književnika s našim krajem

‘Miroslav Krleža: Pismo iz Koprivnice’ nova je kulturno-umjetnička manifestacija koja će se sutra održati u Koprivnici i Dugoj Rijeci.

Jednodnevna manifestacija posvećena je boravcima velikog hrvatskog književnika Miroslava Krleže u Koprivnici i Dugoj Rijeci. Dravi.info više je rekao jedan od inicijatora manifestacije, Marijan Špoljar:

– Iduće godine obilježavamo sto godina kako je Krleža došao u Dugu Rijeku, gdje je napisao neka svoja najpoznatija djela, “Vučjak”, neke predloške za romane kao i tekstove koje je radio za novine. Nastojali smo obilježiti na prigodan način. Ovo što povezuje Koprivnicu su svi oni Krležini boravci u Koprivnici.

Konačna je namjera da se, u suradnji s Danima Miroslava Krleže, ustanovi nova godišnja manifestacija koja bi mogla biti tradicionalna.

Program počinje sutra u 9 sati u parku na koprivničkom Florijanskom trgu, kada je u planu obilazak lokaliteta Krležina boravka u Koprivnici. Nakon obilaska slijedi predavanje profesorice Suzane Marjanić, kao i performans koprivničkog glumca Svena Šestaka.

U 11 sati planiran je odlazak autobusom u Dugu Rijeku gdje će se nastaviti program obilaska mjesta gdje je živio i radio Miroslav Krleža.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Koprivnica i Općina Rasinja, a organizatori su Umjetnička organizacija Artikulacije i tvrtka Pastorala.

U nastavku donosimo cijeli program:

Koprivnica:

  • 9 h / park na Florijanskom trgu / okupljanje i obilazak lokaliteta Krležina boravka (u
    slučaju lošeg vremena sastanak u 10 sati u Muzeju grada Koprivnice)
  • 10 h / bedemi kod oružane / predavanje dr. Suzane Marjanić: Krleža i Koprivnica / Pismo iz Koprivnice, interpretacija Sven Šestak
  • 11 h / odlazak autobusom u Dugu Rijeku

Duga Rijeka:

  • 12 h / obilazak lokacija gdje je živio i radio Miroslav Krleža
  • 12:30 h / predavanje dr. Suzane Marjanić: Krleža i Duga Rijeka
  • 13 h / Krležine dnevničke bilješke o Dugoj Rijeci, interpretacija Sven Šestak
  • 13:30 h / piknik u Vučjaku
zatvori