Utorak, 26. ožujka 2024.

Ludensu potpora od 190 tisuća kuna iz gradskog proračuna, nova premijera najavljena za jesen

Ludens teatar dobit će iz koprivničkog gradskog proračuna potporu za ovogodišnje programe u visini od 190.000 kuna.

Riječ je o redovnom financiranju koje traje već 11 godina, rekao je Dravi.info Ludensov izvršni producent Sven Šestak pobrojavši:

– Riječ je o našim standardnim programima koje provodimo svih ovih 11 godina. Financiraju se Ljeto u Ludensu, otkup predstava hrvatskih kazališta, gostovanja u Hrvatskoj i izvan nje, premijerna produkcija kao naš najjači program te Dramski studio i Vikend amaterskog kazališta. Ove programe realiziramo već dugi niz godina uz pomoć Grada Koprivnice, Ministarstva kulture i sponzora. Tako nastavljamo i ove godine.

Sven Šestak. Foto: Marko Posavec (arhiva)

Novu premijeru, doznajemo, Koprivničanci mogu očekivati 23. studenog. Naslov još ne znaju, no izvjesno je da će ovaj puta to biti predstava s četiri muška glumca, otkrio je Šestak te izrazio zadovoljstvo time što je Ludens teatar, kao nezavisno kazalište, zauzeo svoju poziciju u vrhu nezavisne kulturne scene Hrvatske i regije:

– Ako bismo sve probali sažeti u jednu rečenicu, Koprivničanci i dalje mogu očekivati dobre gostujuće, ali i naše predstave. Nadamo se da će nam i predstava koju sad radimo biti uspješna kao i njene prethodnice iz prošle i pretprošle godine. Moram se pohvaliti, “Brodolomke” će u rujnu ili listopadu odigrati svoju stotu izvedbu što je stvarno puno u samo godinu dana. Dramski studio će raditi punom parom, očekujemo i povećanje broja polaznika. U tijeku je i Ljeto u Ludensu. U kolovozu ćemo malo pauzirati i potom nastavljamo s produkcijom nove predstave – najavio je Šestak.

Recimo i da je iz Gradske uprave najavljeno da će sutra upriličiti potpisivanje ugovora sa samostalnim umjetnicima o sufinanciranju programa i projekata u ovoj godini. Uz Ludens teatar, na potpisivanje je pozvano još 17 predlagatelja umjetničkih programa.

zatvori