Petak, 19. travnja 2024.

KOPRIVNIČKA SPORTSKA POVIJEST Rukometašice Podravke prvu europsku utakmicu odigrale su davne 1966. godine

U suradnji s Facebook stranicom Koprivnička sportska povijest koja djeluje odnedavno donosimo jednu povijesnu sportsku priču.

Stranica gotovo svakodnevno donosi po jednu sportsku priču, a ovaj put se dotaknula one vezanu za ženski rukomet u Koprivnici.

Prenosimo objavu vezanu za prvi nastup naših rukometašica u Europi:

Prvi službeni nastup u Europi rukometašice Podravke imale su u nizozemskom Roermondu 3. prosinca 1966. godine u utakmici 1/8 finala Kupa prvakinja s domaćim Swiftom. Pobijedile su s 12:5, a uzvrat je bio tjedan dana poslije u Ljubljani. Koprivnica nije imala dvoranu.

Pobjedom od 8:6 (igralo se 2×20 minuta) Koprivničanke su se plasirale u 1/4 finala gdje su u dvije utakmice (u Leipzigu i Ljubljani 8:15 i 7:10) ispale od njemačkih prvakinja. Upečatljiv dojam ostavili su koprivnički navijači, od kojih su, pak, odskakali navijači odjeveni kao kuhari. Prije utakmice darivali su Nizozemke Podravkinim znakovima pažnje.

O njima je Glas Podravine pisao: – Za oko 300 najvatrenijih navijača Podravke uzvratna utakmica u Ljubljani protiv prvaka Nizozemske, počela je već davno prije subote. Oni su se pripremali da u dvorani Tivoli dođu što nabrušenijih grla, kako bi mogli što bolje i glasnije bodriti svoje ljubimice. Transparenti i navijački rekviziti bili su pripremljeni nekoliko dana prije, da se u posljednji čas ne bi trebali izvršavati sve potrebne predradnje.

U subotu, već oko 12,30 sati, na autobusnom stajalištu okupili su se nestrpljivi navijači, a u 13 sati krenuli kako bi se u Ljubljanu stiglo na vrijeme. Dobro je što je sve išlo po voznom redu tako da se pred dvoranu Tivoli stiglo nekoliko minuta prije početka utakmice. (vl. k.)

PODRAVKA: Kraševac, Samaržija, Tomašek 4, Knežević 1, B. Šestak, Biondić, Sužnjević, Z. Šestak 2, Šprem, Pobi 1, Fučkar.

I za utakmicu protiv Leipziga Podravka je organizirala posjet navijača Ljubljani. U pozivu je najavljeno da će autobusi iz Koprivnice krenuti u subotu 11. veljače u 8 sati. Rezervacija po cijeni od 2500 dinara, u što je uračunata cijena za autobus i ulaznice, može se uplatiti kod Bolte Bazijanca u Podravki n, Darka Nemca, urara, ili u SOFKI, Gupčeva 2. Utakmica u Ljubljani počinje u 18 sati, dok se u predigri utakmice sastaju Podravka II 1 Slovan iz Ljubljane. Krajnji rok prljava je 8. veljače 1967.

 

zatvori