Petak, 29. ožujka 2024.

Jedinica prometne mladeži danas je počela s radom u Koprivnici

Nova Jedinica prometne mladeži u Koprivnici danas je počela s radom. Njenih petero pripadnika pomagat će do jeseni sudionicima u prometu, poglavito djeci te starijima i osobama s invaliditetom. Doznali smo to od Aleksandre Krnjašić iz Postaje Prometne policije Koprivnica.

Tako je u “podravskoj metropoli” nastavljena tradicija angažiranja Jedinice prometne mladeži. Njen rad financira Grad Koprivnica iz svog proračuna, a pripadnike bira i educira lokalna policija među prijavljenim srednjoškolcima s područja grada Koprivnice.

Kako je istakla policajka Aleksandra Krnjašić, zadaće pripadnika Jedinice prometne mladeži proizlaze iz potrebe da se otklone loše prometne navike uočene u Koprivnici. Primjerice, to su oduzimanje prednosti prolaska, parkiranje na mjestima koja nisu predviđena za to, nepropuštanje pješaka na pješačkim prijelazima, ali i vožnja biciklista po pješačkim prijelazima. Također, bit će angažirani i na upravljanju prometom. Cilj njihova angažmana je, ističe Krnjašić, podizanje prometne kulture u Koprivnici, poglavito mladih sudionika u prometu.

Jedinica prometne mladeži bit će angažirana i tijekom većih manifestacija u Koprivnici, na osiguravanju parkirališta tijekom odigravanja utakmica i drugih javnih okupljanja te u provedbi preventivnih akcija djelatnika Postaje prometne policije Koprivnica.

Iz policije poručuju da su svi sudionici u prometu dužni poštivati znakove i savjete koje će im upućivati pripadnici Jedinice prometne mladeži.

zatvori