Četvrtak, 25. travnja 2024.

INTERVJU Podravkašica Lea Franušić proglašena najboljom igračicom u utakmici protiv Slovenije na juniorskom Europskom prvenstvu

Juniorke Hrvatske upisale su prvu pobjedu na Europskom rukometnom prvenstvu koje se održava u Mađarskoj i to uvjerljivom pobjedom protiv reprezentacije Slovenije. U susretu protiv susjeda briljirala je Podravkašica Lea Franušić koja je bila proglašena igračicom utakmice.

Od sveukupno 33 golova, Lea je upisala čak devet. Ukupni rezultat bio je 33:22.

Ovom prigodom prenosimo najzanimljivije dijelove intervjua s Leom objavljenom na službenim stranicama RK Podravka Vegete.

Izvor: rk-podravka.hr

Lea Franušić je u Koprivnicu stigla s 14 godina, a ovo će joj biti i treća sezona s 1. ekipom Podravka Vegete. Nedostaje joj rodni Ston i njezini prijatelji, no sama je odlučila nakon razgovora sa svojim trenerom iz Ploča da mora svoj put tražiti u nekom većem klubu i za to je odabrala baš Podravku. U ovom malom gradu gdje joj je sve bilo blizu, i škola i dvorane, posljednjih se godina potpuno posvetila svojoj trenutnoj ljubavi, sportu.

Dugogodišnja reprezentativka svih mlađih selekcija Hrvatske koja je trenutno na Europskom prvenstvu s juniorskom selekcijom još može zaista mnogo dati hrvatskom rukometu i Podravki.

– Nakon vrlo zahtjevne i teške grupe u kojoj smo parirali protivnicima, falilo je ono nešto za prvi cilj. Krenuli smo dalje, pripremile smo se za utakmicu protiv Slovenije, a onda i Slovačke kao da nam je finale jer nas daljnje natjecanje vodi na Svjetsko prvenstvo. Odigrale smo odličnu utakmicu u obrani te smo kontrama i polukontrama dolazili do lakih golova, čestitam svojoj ekipi na pobjedama i nadam se da će ih biti još – rekla je Lea.

Izvor: rk-podravka.hr

Podsjetimo, veliki je potencijal Lea pokazala i u utakmici EHF Kupa protiv Nykobinga u Koprivnici kada je postigla tri pogotka i odigrala odličnu obrambenu rolu u drugom poluvremenu, a time i zaslužila sudjelovanje na prvoj konferenciji za medije u okviru EHF natjecanja, gdje je trener Zlatko Saračević rekao rečenicu koju će, iako je bila tužna zbog poraza, Lea još dugo pamtiti.

– Izgubili smo utakmicu, ali dobili smo Leu – rekao je trener Saračević za mladu ljevakinju koja se sjajno snašla pod pritiskom rezultata, ali i domaće publike. Kad nije na rukometnom terenu, Lea je prilično jednostavna.

– Volim odmarati, šetati i družiti se s prijateljima jer za njih baš nemam vremena kada sam na treninzima i utakmicama s obzirom na to da mi je radni tjedan uglavnom posvećen treninzima, a vikendi utakmicama – nastavlja Lea.

Lea, kako kaže, se zasad vidi na rukometnom terenu, a kasnije u logistici nekog rukometnog kluba ili pak u PR-u jer oproštaj od terena za nju, kako kaže, ne smije biti oproštaj i od sporta.

Cijela sezona za nju je bila odlična i priznaje kako su joj treninzi i tempo bez obzira na napore koje je imala donijeli jedno novo iskustvo i zrelost potrebnu za ovaj rang rukometa. Osim te sezone koju će dugo pamtiti iznimno je sretna što će ponovno igrati Ligu prvaka.

– Mislim da mi zaslužujemo igrati Ligu prvaka i jedva čekam početak priprema da bolje upoznam nove cure i da sve krene – uzbuđeno je rekla Lea.

Izvor: rk-podravka.hr

Dijete je s juga koje s kućne terase može stopala uroniti u morski plićak i jako voli more, ali ne i morske plodove. Njezini roditelji su prilično posvećeni privatnom obiteljskom poslu jer posjeduju uzgajalište školjki, kamenica i mušula, a distribucija je prilično razgranata pa školjke iz Leinog rodnog Stona o kojima vrijedno brine njezina obitelj možete probati u dubrovačkim restoranima, ali i u inozemstvu.

– Moja obitelj ima posao sa školjkama, ali ja ga nikad ne bih preuzela jer ne jedem nikakve morske plodove, a ribu jako rijetko – rekla je kroz smijeh Lea koja najviše voli krpice sa zeljem koje je naučila jesti ovdje u Podravini.

Tko bi rekao da će Lea s guštom zamijeniti stonsku sol, prelijepi Pelješac, more i školjke za malo domaćih krpica sa zeljem koju začini dobra podravska atmosfera u dvorani. Lea bi sigurno rekla da je moguće jer je sama odabrala Koprivnicu, a njezino srce sad već dugo kuca s klubom s kojim je osvojila i prve trofeje, Podravkom.

zatvori