Srijeda, 27. ožujka 2024.

Iduće godine kreće izgradnja vodovodne mreže za kolodvor Botovo

U prostorijama Županijske uprave održan je radni sastanak na temu izgradnje vodovodne mreže za kolodvor Botovo.

U ime Koprivničko-križevačke županije na sastanku s predstavnicima Općine Drnje, HŽ infrastrukture i Koprivničkih voda prisustvovali su pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac i Miroslav Vrban.

Pročelnik Štimac uvodno je sudionicima sastanka prezentirao problem izgradnje vodovodne mreže za priključenje kolodvora Botovo i način sufinanciranja kapitalnog projekta, gdje Županija sufinancira 50 posto kapitalne investicije bez PDV-a za izgradnju vodovodne mreže. U ime Koprivničkih voda prisutnima se obratio predsjednik Uprave Zdravko Petras predloživši kao najoptimalnije rješenje spoj na mreži Legrad – Drnje u dužini 800 metara u vrijednosti od 500.000,00 kuna bez PDV-a.

Načelnik Općine Drnje Petar Dombaj pojasnio je značenje kolodvora Botovo i budućeg kolodvora Novo Drnje te istaknuo kako rebalansom Proračuna Općina trenutno nije u mogućnosti osigurati sredstva za radove u 2019. godini te zatražio od HŽ infrastrukture sufinanciranje projekta.

Predstavnici HŽ infrastrukture Franjo Hiržin i Vladimir Matijević kazali su kako će razmotriti opciju mogućeg sufinanciranja za 2020. godinu, dok su Koprivničke vode voljne projekt staviti u Plan gradnje za iduću godinu i započeti radove čim se zatvori financijska konstrukcija.

Pročelnik Štimac zaključno je kazao kako za navedenu trasu na kojoj će se graditi vodovodna mreža postoji važeća lokacijska i građevinska dozvola te kako Općina Drnje mora donijeti odluke o financiranju projekta, o investiciji izgradnje vodovodne mreže i nositelju investicije pri čemu će financijska sredstva za 50 posto predmetne investicije biti osigurana iz programa Vodno gospodarstvo Koprivničko-križevačke županije.

Na sastanku je zaključeno kako nakon donesenih odluka i potpisivanja ugovora s Koprivničkim vodama, Koprivničke vode mogu provesti natječaj i krenuti u izgradnju u 2020. godini.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori