Četvrtak, 25. travnja 2024.

Hrvač Podravke Filip Verčević 13. na Europskom olimpijskom festivalu mladeži u Azerbajdžanu

Filip Verčević osvojio je trinaesto mjesto na Europskom olimpijskom festivalu mladeži održanom ovaj vikend u glavnom gradu Azerbajdžana, Bakuu.

Na Europskom olimpijskom festivalu mladeži (EYOF) koje je još uvijek u tijeku, hrvač Podravke Filip Verčević jučerašnjim nastupom u kategoriji do 60 kilograma grčko-rimskim načinom hrvanja plasirao se na trinaesto mjesto u konkurenciji od dvadeset i četiri hrvača.

Na ovom natjecanju Filip je othrvao tri borbe, pri čemu je ostvario jednu pobjedu i dva poraza. Već na samom početku natjecanja, odnosno u šesnaestini finala ždrijeb za Filipa bio je neumoljiv, donio mu je prvu borbu sa izuzetno kvalitetnim predstavnikom iz Rusije, Gigiev Magomedom. Gigiev je bio bolji i pobijedio tehničkim tušem.

Rus je u preostale tri borbe bio je bolji od svojih protivnika i ušao u finale čime je Filipu omogučio daljnje natjecanje kroz repasaž. Filip je u drugoj borbi na natjecanju bio bolji od Nizozemca Slinkers Bredia na bodove u dvije runde, da bi u slijedećoj fazi natjecanja izgubio od hrvača iz Turske, Yurtada Onura.

Drugi poraz ujedno je označio i završetak natjecanja, pa je omjer s dva poraza i jednom pobjedom Filipu donio solidno trinaesto mjesto na ovom velikom sportskom natjecanju

Osim Verčevića, na istom natjecanju nalazi se Podravkin Alen Belušić, ali u ulozi suca. Prema informacijama koje je klub zaprimio, Alen odlično odrađuje povjerene mu zadatke.

zatvori