Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Završeni Dani kulturne baštine i Međunarodni festival folklora ‘Iz bakine škrinje’, Šešić: Bio je to praznik i za oči i za uši

Dani kulturne baštine i 13. po redu Međunarodni festival folklora „Iz bakine škrinje“ jučerašnjim su programima privedeni kraju.

Na manifestaciji je u tri dana nastupilo više od 240 izvođača iz šest država, što za naše krajeve ima također i turističku vrijednost. Gosti iz inozemstva imali su prilike obići ušće Mure u Dravu, Šodericu, posjetiti znamenitosti našeg kraja te probati specijalitete domaće kuhinje kao i pića u podravskim restoranima i ugostiteljskim objektima.

– Zadovoljni smo prije svega s izborom grupa, program je bio dojmljiv, prekrasan, šaren. To su među prvim folklornim skupinama u svojim zemljama. Stvarno je to bio praznik i za oči i za uši – rekla je predsjednica Folklornog ansambla Koprivnica Nada Šešić.

Festival organizira Zajednica kulturno-umjetničkih društava naše županije, kao i Folklorni ansambl Koprivnica. U organizaciji je ove godine sudjelovao i KUD „Zrin“ iz Legrada.

Program je u tri dana održan na više lokacija: u Legradu u prostoru evangeličke crkve, koprivničkom Domu mladih te domovima za starije i nemoćne u Koprivnici i Križevcima.

U fotogaleriji možete pogledati kako je izgledala subotnja večer u Domu mladih.

zatvori