Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Završeno je peto izdanje vrhunskog glazbenog festivala Fest jazza Koprivnica

Peto izdanje jazz festivala “Fest jazza Koprivnica” završilo je sinoćnjim koncertima na Zrinskom trgu i after-programom u klubu Nautilus.

U posljednja tri dana u Koprivnici smo mogli čuti vrhunske glazbenike – Chui & Jazz orkestar HRT-a, američku pjevačicu Sharón Clark uz pratnju vrhunskog švedskog pijanista Mattiasa Nilssona, etno jazz sastav Borna Šercar’s Jazziana Croatica, new-jazz fusion sastav iz Indije The Bodhisattwa Trio, dok su sinoć nastupili klavirist Marko Churnchetz i r’n’b i jazz pjevač Jonathan Hoard te ljubljanski glazbeni sastav Ecliptic.

Nakon glavnog programa na Zrinskom trgu u Koprivnici, koncerti i jam sessioni sva tri dana nastavljeni su u klubu Nautilus, gdje su se u sklopu programa “Festivalska noć” i “Jazz Newbies” predstavili mladi koprivnički bendovi i brojni drugi glazbenici u sklopu neizostavnog jam sessiona. Jučer su tako zasvirali koprivnički glazbenici okupljeni u skupinu nazvanu Midnight Delight.

Bogat glazbeni program, jam sessioni, radionice za djecu i još mnogo toga za sve ljubitelje dobre glazbe i ljetnih festivala na otvorenom održani su pod motom ‘Dijelimo radost i glazbu’.

Dodajmo da je jučer uz Fest jazza održana i šesta po redu Vinilija, sajam gramofonskih ploča i drugih nosača zvuka, a prijepodne su na Zrinskom trgu zasvirali članovi Puhačkog orkestra DVD-a Virje.

Pogledajte i poslušajte u nastavku kako je protekla posljednja večer festivala.

 

3. večer Fest jazza Koprivnica – Marko Churnchetz feat.Jonathan Hoard

Objavljuje Drava.info u Subota, 6. srpnja 2019.

 

Ecliptic on Fest Jazza Koprivnica

Objavljuje Fest Jazza Koprivnica u Subota, 6. srpnja 2019.

 

Objavljuje Fest Jazza Koprivnica u Subota, 6. srpnja 2019.

 

 

zatvori